Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

13/11/20

Πρόσφυγες εγλωβισμένοι για μέρες σε νησάκι του Έβρου

Ήρθαν στη δημοσιότητα από  το Josoor Border Violence και το Monitoring Network (BVMN) πληροφορίες και βίντεο που μαρτυρούν ότι για περισσότερες από 3 μέρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι  περίπου 70 πρόσφυγες σε νησάκι του Έβρου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, μετά την παράνομη επαναπροώθηση τους από τις ελληνικές αρχές προς την Τουρκία. 

Οι Τουρκικές αρχές, επίσης, εμπόδισαν την επιστροφή τους στην Τουρκία με προειδοποιητικά πυρά εναντίον τους. Ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα έρημο νησί.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες βρίσκονται μικρά παιδιά, μια γυναίκα εγκυμονούσα, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και χωρίς στέγη και τρόφιμα.
Για άλλη μία φορά οι κυβερνήσεις και οι αρχές Ελλάδας και Τουρκίας κάνουν εξωτερική πολιτική στις πλάτες αθώων ανυπεράσπιστων ανθρώπων βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Το δικαίωμα στο άσυλο είναι ανθρώπινο και δείγμα πολιτισμού. Η παρεμπόδιση κατάθεσης αίτησης και οι επαναπροωθήσεις είναι εγκληματικές ενέργειες.
Απαιτούμε την άμεση διάσωση όλων των προσφύγων.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το The press project

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο