Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

28/12/20

Ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη- αφέθηκε ελεύθερος ο 38χρονος δράστης

Αναδημοσίευση απο το "thepressproject.gr"

Ελεύθερος αφέθηκε ο 38χρονος που ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για συμμετοχή στη ρατσιστική επίθεση σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Για το ίδιο συμβάν ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 14χρονου γιου του 38χρονου, που από χθες αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Προκαταρκτική έρευνα για την επίθεση διέταξε η αρμόδια εισαγγελέας.

Προκαταρκτική έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση εναντίον της δομής φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης διέταξε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία επίσης έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος και ο 38χρονος που μαζί με τον 14χρονο γιο του συμμετείχαν στο συμβάν.

Σημειώνεται πως το τοπικό μέσο makthes.gr έκανε λόγο για δέκα νεαρούς που επιτέθηκαν κατά των ανηλίκων 12-15 ετών που φιλοξενούνται στη δομή. Ένα παιδί που φιλοξενείται στην δομή μεταφέρθηκε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες.

Προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί άλλο από τα δέκα περίπου άτομα, που επιτέθηκαν στη δομή οπλισμένα με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια, αφού έσπασαν τις πόρτες βρίζοντας και απειλώντας.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε νωρίτερα ο 38χρονος, ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το περιστατικό και να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες. Υπό τις συνθήκες αυτές ανακοίνωση άρση της κράτησης του 38χρονου και για την ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσει η εισαγγελική Αρχή μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Για το ίδιο συμβάν έχει ταυτοποιηθεί και η συμμετοχή του 14χρονου γιου του, που αφέθηκε χθες ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ανήλικου γιου. Ο δικηγόρος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει στην αρμόδια Αρχή συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζοντας υλικό, όπως μαρτυρικές καταθέσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις αυτεπάγγελτες πράξεις που διερευνώνται από την αστυνομία.

Ο 38χρονος υπέβαλε μήνυση εις βάρος 15χρονου αλλοδαπού που φιλοξενείται στη δομή, ο οποίος με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.