Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/12/20

Νέα καταγγελία για επικίνδυνη παράνομη επαναπροώθηση προσφύγων

αναδημοσίευση από το fb του εθελοντή διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου στις 24/12/2020

Μου είναι πολύ επώδυνο να χωνέψω πως περνάει τόσο απαρατήρητη αυτή η καθημερινή κτηνωδία, που είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Οκ, παίζουν πολλά σημαντικά εκεί έξω, αλλά τόσο πιο σημαντικά από αυτό;
34 πρόσφυγες έφτασαν στις 17 Δεκέμβρη στην Χίο και αμέσως σκορπίστηκαν στα γύρω χωράφια για να αποφύγουν αυτό που διαπράττουν καθημερινά οι ελληνικές αρχές: απαγωγές, βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχειρίση, παράνομη επαναπροώθηση, που όταν γίνονται συστημικά και σκόπιμα απέναντι σε αμάχους εν καιρώ ειρήνης, συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Τους πρόσφυγες τους είδαν πολλοί ντόπιοι, η είδηση ανέβηκε στα τοπικά μέσα, δεν χωράει καμια αμφισβήτηση.
Οι 8 τα κατάφεραν διασχίζοντας αγροτικές περιοχές και τελικά μεταφέρθηκαν στο κέντρο καραντίνας και καταγράφηκαν.
Οι υπόλοιποι 24 απήχθησαν από τις ελληνικές αρχές στην στεριά και μετά από 2 μέρες βρέθηκαν στην μέση της θάλασσας να παρασύρονται σε μια σχεδία χωρίς μηχανή. Ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.
Ποιος άνθρωπος μπορεί να βάζει μωρά σε μια σχεδία και να τα πετάει στην θάλασσα;;
Η απάντηση είναι τα όργανα της ελληνικής πολιτείας.
Παλιά μαθαίναμε για βασανιστήρια σε αστυνομικά τμήματα και μίνιμουμ κάναμε πορεία απέξω.
Τώρα; Περιμένουμε δηλαδή να πεθάνει κάποιος;
Το ότι πετάνε καθημερινά οικογένειες στην θάλασσα με βιομηχανικό τρόπο δεν μας αρκεί;;
Περισσότερα παρακάτω από
Aegean Boat Report
———————————————————————-
 
Σκάφος που μετέφερε 34 ανθρώπους αποβιβάστηκε νότια της Βοκαριάς, Χίος νοτιοανατολικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 17 ης Δεκεμβρίου. Τρομαγμένοι έφυγαν στο δάσος σε αρκετές μικρότερες ομάδες, κρυμμένοι μέχρι το πρώτο φως.
Το επόμενο πρωί 8 άνθρωποι βρέθηκαν στο χωριό Νενίτα, αρκετοί ντόπιοι τους είχαν δει και κάλεσαν την αστυνομία. 8 άτομα εγγράφηκαν επίσημα καθώς έφτασαν στη Χίο 18 Δεκεμβρίου και οδηγήθηκαν στο χώρο της καραντίνας στη Λευκωνία.
Η αστυνομία έψαξε όλη μέρα την περιοχή, και βρήκε τους υπόλοιπους 26 ανθρώπους που είχαν κρυφτεί, πολλοί από αυτούς πολύ μικρά παιδιά. Η τοπική διαδικτυακή εφημερίδα Αστραπάρης έγραψε για τις νέες αφίξεις, από ντόπιους εκτιμάται ότι ήταν μεταξύ 38-40 ατόμων, ο σωστός αριθμός ήταν 34. Όλοι υπέθεσαν ότι όλες οι νέες αφίξεις θα πήγαιναν στο χώρο της καραντίνας, δεν ήταν αυτό Υπόθεση.
26 άτομα βρέθηκαν και οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία, πιθανώς εκτός όψεως του κοινού, που κρατούνταν στην περιοχή μέχρι το σκοτάδι, πριν μεταφερθούν πίσω στη θάλασσα με πλοίο από το Ελληνικό λιμενικό.
Στις 19 Δεκεμβρίου, μόλις μετά τα μεσάνυχτα του τουρκικού λιμενικού σήκωσε μια σωσίβια σχεδία έξω από το Κουσάντασι της Τουρκίας, γεμάτη με 26 ανθρώπους, πολλά από αυτά πολύ μικρά παιδιά. Παρασύρθηκαν για αρκετές ώρες πριν βρεθούν και οδηγήθηκαν πίσω στη γη στην Τουρκία.
Εικόνες που ανάρτησε η τουρκική ακτοφυλακή από όταν τις μάζεψαν από τη σωσίβια λέμβο δεν αφήνουν αμφιβολία, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που η Aegean Boat Report έλαβαν φωτογραφίες και βίντεο από τη στεριά στη Χίο, αρκετοί άνθρωποι αναγνωρίζονται θετικά.
Οι 8 άνθρωποι που πήγαν στο χωριό Νενίτα δεν τους έσπρωξαν γιατί πολλοί ντόπιοι τους είχαν δει, αλλά οι υπόλοιποι που απελάθηκαν παράνομα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιος βάζει τόσα μικρά παιδιά σε μια σωσίβια λέμβο και τα αφήνει στη θάλασσα, αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό έκαναν δικά τους παιδιά..
Παρακάτω το δημοσίευμα του Αστραπάρης
Επιχείρηση περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών που βγήκαν στα Νένητα
18 Δεκεμβρίου 2020 | 12:11
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής, 18 Δεκεμβρίου 2020, επιχείρηση του λιμενικού και της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την περισυλλογή προσφύγων και μεταναστών που βγήκαν στην παραλία ανάμεσα στην Βοκαριά και στα Γρίδια Νενήτων Χίου.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 38 έως 40 άτομα, που έχουν διασκορπισθεί σε όλη την περιοχή από τα Νένητα έως το Βουνό και τα Φλάτσια, αναζητώντας τον δρόμο προς το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Κάτοικοι της περιοχής, με τους οποίους έχει επικοινωνήσει ο astraparis.gr, αναφέρουν ότι έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία και το λιμενικό που επιχειρεί σε όλη την περιοχή και συγκεντρώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρει στην συνέχεια στην δομή καραντίν