Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

8/11/16

Και όμως στη Λαμία θέλουν τα προσφυγόπουλα μαζί στα σχολεία



ΝΟΜΑΡΧΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Λαμία, 8.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Φθιώτιδας θεωρεί αναγκαιότητα να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τόλμησε. Αποφάσισε την γκετοποίηση αυτών των παιδιών εφαρμόζοντας το πρόγραμμα λειτουργίας των σχολικών μονάδων που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα (14 μμ -18 μμ). Η πρακτική αυτή αντί να τα ενσωματώσει τους στερεί για φέτος το δικαίωμα στο πρωινό βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, στην ευρύτερη μόρφωση και την κοινωνική συναναστροφή.

Τα όσα συνέβησαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας αλλά και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου (Μοσχοχωρίου) δεν πιστεύουμε ότι εκφράζουν την πλειοψηφία των γονέων.

Οι υποκινούμενες αντιδράσεις του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας, σαπίζουν την κοινωνία και δηλητηριάζουν τη νέα γενιά. Δεν μπορεί να είναι ανεκτές τέτοιες ιδέες και συμπεριφορές σε μια δημοκρατική, πολιτισμένη, αλληλέγγυα κοινωνία. Οι αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας των ανθρώπων, το δικαίωμα στη μόρφωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα , ο αλληλοσεβασμός είναι κατακτήσεις που δεν χωρούν αμφισβήτηση. Στην σημερινή πολύπλευρη κρίση δυστυχώς βρίσκει έδαφος να εκτραφεί το αυγό του φιδιού, ο φασισμός και η μισαλλοδοξία , εκμεταλλευόμενο, την απάθεια της κοινωνίας που είναι σοκαρισμένη από την επίθεση που δέχθηκε από το διεφθαρμένο σύστημα.

Καλούμε τους πολίτες να αφυπνιστούν και να αντισταθούν σε όλα τα φαινόμενα που υποτιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια .

Ας γίνουμε ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας των παιδιών.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 Ο Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας


Ντούζγος Κωνσταντίνος Αλιμήσης Ιωάννης