Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

21/11/16

Αντιπροσφυγική δράση χρυσαυγιτών στα Σεπόλια- το κίνημα σχεδιάζει την απάντησή του



Την Κυριακή 20/11, το πρωί, χρυσαυγίτες οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Άγιου Μελέτη - Σεπόλια, ενάντια στην εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων σε πολυκατοικία  στις οδούς Αμβρακίας και Σαμουήλ Χάου (μεταξύ Δυρραχίου και Αυλώνος), που την αποκαλούν Hot Spot στα χαρτιά που κόλλησαν στη γειτονιά.

Είχαν αποπειραθεί ξανά συγκέντρωση μια Δευτέρα απόγευμα, πριν 1 μήνα περίπου, για το ίδιο θέμα, όπου συμμετείχαν περίπου 20 άτομα και κράτησε κανά μισάωρο.

Αυτή την φορά έκαναν οργανωμένη προσπάθεια μαζικής απεύθυνσης κολλώντας ανυπόγραφες ανακοινώσεις που αναφέρουν και το απίθανο : "έκαναν τις γειτονιές μας καταφύγιο απολίτιστων.. σύνορο υπάρχει και είναι ο πολιτισμός...ή αντιστεκόμαστε ή συνενούμε" (η ορθογραφία όπως το πρωτότυπο) και έβγαλαν αυτοκίνητο με ντουντούκα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κασιδιάρης και συμμετείχαν περίπου 70 άτομα, καμιά 30αριά κάτοικοι ηλικιωμένοι και οι υπόλοιποι φερτοί. Έκαναν και πορεία μέσα στο συγκεκριμένο κομμάτι της γειτονιάς. "Αρχηγός" εμφανίζεται ένας Σεπολιώτης, υποψήφιος της Χ.Α. στη Β΄ Αθηνών. Και στην είσοδο της πολυκατοικίας, φαίνεται να στήνουν 2-3 άτομα εν είδει "περιφρούρησης".

Η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνα-Κολωνού αποφάσισε έκδοση ανακοίνωσης, εξόρμηση για μοίρασμα, κάλεσμα σύσκεψης φορέων και προτείνει κινητοποίηση.