Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/11/16

Πλήθος φορέων καλούν στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα-Συνέντευξη τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΠΛΗΘΟΣ ΦΟΡΕΏΝ ΚΑΛΕΙ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!





Ο λαός και η νεολαία θα «υποδεχτούν» τον Ομπάμα με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, όπως επιτάσσει η ιστορική μνήμη και η σύγχρονη πραγματικότητα.

Ήδη σε διαδηλώσεις καλούν δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες γειτονιών, αντιρατστιστικές, αντιφασιστικές κινήσεις  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Την εικόνα της έκτασης των αντιδράσεων και για τους σχεδιασμούς και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί η επίσκεψη Ομπάμα παρουσίασαν σήμερα στη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, η Μαρία Μπικάκη, ο Κωνσταντίνος Μπελεγρίνης μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Μεταλλειολόγων, ο Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου από τα Κοινωνικά Φαρμακεία-Ιατρεία και ο Χρήστος Κουρνιώτης εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής.  Μεταξύ άλλων ανέφεραν :

Ιδιαίτερη ανταπόκριση βρίσκει το κάλεσμα στη νεολαία. Με μαζικές συνελεύσεις τους οι φοιτητές αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους σε πορείες διαμαρτυρίας για την επίσκεψη και την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που γεννά πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμούς, καταπάτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα και ο οικονομικός έλεγχος από τις πολυεθνικές του κεφαλαίου. Για την σύμπλευση της ελληνικής κυβέρνησης με αυτούς τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

 Μέσα τριήμερο εκδηλώσεων τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα ξεχωριστή θέση έχει η πορεία της πρώτης μέρας ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Αποφάσεις που καλούν σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 15/11 στις 5 μμ και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία έχουν :

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ των Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών, Μηχανολόγων-Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτόνων, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών. Επίσης από το Φυσικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Γεωλογικό, τη Νομική, το Πολιτικό της Νομικής.

Πολλά εργατικά σωματεία, επίσης, έχουν αποφασίσεις για συγκέντρωση την Τρίτη στις 5 μμ,  ενάντια στην επίσκεψη,  όπως η συνέλευση αγώνα της 31/10 της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, η ΠΕΝΕΝ, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως Αριστοτέλης, Κ. Σωτηρίου, Αιγάλεω, Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α’ Αθηνών, Γληνός κ.α. Επίσης σύλλογοι εκπαδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, Νότιας Αθήνας, Α. Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής κ.α.

Καλέσματα για τη διαδήλωση κάνουν ακόμα πολλές συλλογικότητες γειτονιών και κινήσεις δήμων, όπως,  οι Εργατικές Λέσχες Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, η Λ.Σ. Κολωνού Ακ. Πλάτωνα κ.α.

Γνωρίζουμε ότι ακόμα στη διαδήλωση στο Πολυτεχνείο με δικά τους ξεχωριστά ή κοινά καλέσματα καλούν αρκετές πολιτικές  μέτωπα, κόμματα, οργανώσεις.


Επίσης, σημαντικό είναι ότι υπάρχει και απόφαση της ΑΔΕΥ που καλεί στις συγκεντρώσεις την Τρίτης στις 15/11 στις και την πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία.