Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

9/11/16

Στις Σέρρες η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Μετά από έξι χρόνια πολιτικής μνημονίων, εφαρμογής βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας που έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση την κοινωνία, το παζλ της κοινωνικής καταστροφής συμπληρώνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας σε στρατόπεδα απομόνωσης, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να γλυτώσουν από το σφαγείο του πολέμου και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.
 Οι εικόνες, τόσο των ανελέητων σφαγών του άμαχου πληθυσμού στις εμπόλεμες περιοχές και των άψυχων σωμάτων των μικρών παιδιών που ξεβράζουν τα κύματα της Μεσογείου, όσο και των «τυχερών» που γλύτωσαν, για να αντιμετωπίσουν όμως τα κλειστά σύνορα και το ρατσισμό των ευρωπαϊκών κρατών, αποτελούν την αποτύπωση της βάρβαρης πραγματικότητας του αδηφάγου ιμπεριαλισμού, που εξαπολύει πολέμους δημιουργώντας νέες ή αναζωπυρώνοντας παλιές εστίες βίας και αίματος. Και όλα αυτά στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
 Είναι η πραγματικότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που για δεκαετίες αιματοκυλούν τους λαούς, για να επιβάλουν την επικυριαρχία τους παντού, για να ελέγξουν πλήρως τα ενεργειακά αποθέματα από το Αφγανιστάν μέχρι τη Μεσόγειο. Να θυμίσουμε: Ιράκ (1991), Αφγανιστάν (2001), Ιράκ (2003), Λιβύη (2011), Παλαιστίνη, Συρία.
Οι πρόσφυγες, επομένως, δεν αποφάσισαν ένα ηλιόλουστο πρωινό να μπουν στα σαπιοκάραβα αναζητώντας ένα καλύτερο κόσμο, αλλά είναι θύματα του ιμπεριαλισμού που εκφράζεται με πολέμους και σφαγές. Είναι τα θύματα των ανταγωνισμών των μονοπωλίων, των πολυεθνικών του πετρελαίου στη Μέση Ανατολή για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Είναι τα θύματα της σφαγής που λαμβάνει χώρα στην Συρία για το μοίρασμα της λείας των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, για τον έλεγχο όλων των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής, των γεωστρατηγικών σημείων και των αγορών.
Όλα αυτά με φόντο την καπιταλιστική κρίση, που όσο το κεφάλαιο αναζητά απεγνωσμένα νέες αγορές για να του αποφέρουν κερδοφορία και να ξεπεράσει την κρίση του, τόσο θα οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσία, και του «ευρωπαϊκού τόξου» του ΝΑΤΟ, Γαλλία και Βρετανία.
Στην πολεμική σκακιέρα, έρχονται να προστεθούν και οι συμμαχίες με τις τοπικές δυνάμεις  (Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ) στην ανάγκη τους να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στην περιοχή και να διεκδικήσουν μερίδιο από το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής.
Αρωγός στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων αποτελεί φυσικά και η χώρα μας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπηρετεί πιστά τον ιστορικό της πάτρωνα, παραχωρώντας «γη και ύδωρ»  στον 6ο αμερικάνικο στόλο, να «αλωνίζει» στο Αιγαίο και «αναβαθμίζοντας» τον γεωστρατηγικό ρόλο των βάσεων του κόλπου της Σούδας, προσφέρει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρόσβαση δίπλα στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής, που είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της Δύσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνένοχος στα εγκλήματα πολέμου και στις σφαγές του λαού της Συρίας. 
Για τα κέρδη των αμερικανικών, των ευρωπαϊκών, των ρωσικών και των σαουδαραβικών μονοπωλιακών ομίλων μαίνεται ένας βάρβαρος πόλεμος με τους πρόσφυγες να αποτελούν τραγικά θύματά του, θυσία στο βωμό των συμφερόντων τους και του κέρδους. Τα μνημόνια, η σκληρή λιτότητα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι πτυχές της ίδιας πολιτικής του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του, σε βάρος των εργαζόμενων και των λαών.
Είναι καθήκον μας ο αγώνας για κοινό αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό λαϊκό κίνημα που θα αφυπνίσει και θα ενώσει τους λαούς του κόσμου, πέρα από την θρησκεία τους, πέρα από την καταγωγή τους, πέρα από το χρώμα του δέρματός τους, πέρα από τα σύνορά τους, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην ανεξαρτησία στην ακηδεμόνευτη λαϊκή κυριαρχία ενάντια σε κάθε ξένη παρέμβαση, εποπτεία, επέμβαση και καταπίεση.
Με βάση τα  παραπάνω για εμάς η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, την ημέρα που ξεκινάει ο εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που στήριξαν οι ΗΠΑ, αποτελεί πρόκληση!
Πίσω από την εικόνα του νομπελίστα ειρήνης, του «πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ», κρύβεται ένας αδίστακτος ηγέτης της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης στο κόσμο που είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τις επεμβάσεις της σε Ιράκ και Συρία. Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. 
Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή σκοτώνει καθημερινά και γεννά καραβάνια προσφύγων!

Ο Ομπάμα είναι ανεπιθύμητος!

·       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
·       ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
·       ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η FRONTEX ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
·       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΦΡΟΥΡΙΟ
·       ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Καλούμε την Τρίτη 15/11 στις 6.30 μμ στην πλατεία Κρονίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα..

Με τους λαούς αφέντες στο τόπο τους, ενάντια στην κτηνωδία των πολέμων  που γεννά η αδιέξοδη πολιτική του ιμπεριαλισμού – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αυτοί που σπέρνουν πολέμους θα θερίσουν την οργή των λαών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σέρρες, 10/11/2016