Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

10/10/17

Συνάντηση ΣΥΠΡΟΜΕ με γερμανούς αλληλέγγυους

Την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ μιας αποστολής από τη Γερμανών αλληλέγγυων συνδικαλιστών  και του ΣΥΠΡΟΜΕ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Τα μέλη του ΣΥΠΡΟΜΕ παρουσίασαν στα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας που ήταν ταυτόχρονα και φοιτητές-φοιτήτριες από τη Φραγκφούρτητις βασικές θέσεις  για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήματα που καθορίζουν τη φυσιογνωμία και τη δράση του Συντονισμού, όπως είναι  η ανάγκη δημιουργίας μαζικού κινήματος για τα δικαιώματα των προσφύγων σε συνάρτηση και με την αντιφασιστική δράση, η σημασία της σύνδεσης του προσφυγικού με το ζήτημα του πολέμου και της διαμόρφωσης  αντιπολεμικού κινήματος, η διαφοροποίηση από λογικές φιλανθρωπίας, η καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών και των πολιτικών της ΕΕ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις που αναπτύχθηκαν ενάντια στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στην προσπάθεια κοινής οργάνωσης και δράσης με τους πρόσφυγες, στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα camps και τα hotspots, στην κατασταλτική λειτουργία όλου του πλαισίου διαχείρισης του προσφυγικού στην Ελλάδα, στο ρόλο των MKO.
Τα μέλη των γερμανικών οργανώσεων έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις εκτιμήσεις του ΣΥΠΡΟΜΕ για την εξέλιξη του προσφυγικού και για το σχεδιασμό για το μέλλον. Εξέθεσαν επίσης πλευρές της δικής τους δράσης στη Φραγκφούρτη σχετικά με τις πρωτοβουλίες ενάντια στις απελάσεις προσφύγων στο πλαίσιο των επιστροφών λόγω του Κανονισμού του Δουβλίνου ή λόγω απορριπτικών αποφάσεων. Αναφέρθηκαν επιπλέον σε πρωτοβουλίες υλικής ή νομικής στήριξης προσφύγων.
Αυτή πρωτοβουλία συνάντησης των συλλογικοτήτων θα επιδιωχθεί να έχει συνέχεια και να υπάρξει συνεργασία, κοινές δράσεις και ανταλλαγή πληροφόρησης στο μέλλον.