Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/10/17

Αυξάνονται οι απεργοί πείνας στην πλατεία Σαπφούς

Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό


Δελτίο τύπου

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι πρόσφυγες που συμπληρώνουν 10 ημέρες στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Χθες Κυριακή στους τέσσερις πρώτους απεργούς πείνας προστέθηκαν άλλοι δύο, ο ένας εξ αυτών ξεκίνησε και απεργία δίψας. Οι πρώτοι απεργοί πείνας είναι οι  Reza Haidari, Armin Henareh, Shirzad Ahmadian, Hsam Shaerihsari. Οι νέοι απεργοί πείνας είναι οι  Eskenderi Ardishir και Mazid Poursharif, ο τελευταίος μαζί με την απεργία πείνας ξεκίνησε και απεργία δίψας.  Σε ανακοίνωση τους οι πρόσφυγες έχουν δώσει προθεσμία τεσσάρων ημέρων στην κρατικές αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους. Αν αυτό δεν συμβεί θα ξεκινήσουν απεργία πείνας και οι γυναίκες που βρίσκονται στην πλατεία Σαπφούς.
Ο αγώνας τους που διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δείχνει την απόγνωση τους, για τις συνθήκες διαβιωσης στην Μόρια αλλά και την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα για ζωή και ελευθερία ως την πλήρη δικαίωση τους.
Ο αγώνας των προσφύγων της πλατείας Σαπφούς, που διεκδικούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την ηπειρωτική Ευρώπη και να τους αναγνωριστεί το καθεστώτος του πρόσφυγα, συναντά το  αίτημα των κατοίκων της Λέσβου να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας, να πάψει η Λέσβος να είναι μια τεράστια φυλακή, να καταργηθεί η απάνθρωπη συμφωνία Ευρωπαικής Ένωσης – Τουρκίας και να ανατραπούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφαρμόζουν η Ε.Ε. και η Ελληνικές κυβερνήσεις.



Μυτιλήνη 30 Οκτωβρίου 2017