Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/5/16

Κυριακή 22/5 αντιπολεμική διαδήλωση στο Άκτιο - Καλέσματα


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 5: 30 μ.μ μπροστά στη πύλη της βάσης και 7:30 μ.μ διαδηλώνουμε στη Πρέβεζα

Μπροστά στο συνεχιζόμενο δράμα των προσφύγων, είναι επιτακτική ανάγκη να εντείνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε για το σταμάτημα του πολέμου, αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, τις κυβερνητικές ευθύνες, να απαιτήσουμε να ανοίξουν τα σύνορα και να διεκδικήσουμε τη στήριξη των προσφύγων από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς.

Για αυτό ακριβώς το λόγο αγωνιζόμαστε για να κλείσει η βάση των ΑΒΑΚΣ στο Άκτιο. Μια βάση η οποία αποτελεί το μάτι των Νατοϊκών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.

Πεποίθηση μας είναι πως η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι άνεργοι, η νεολαία μέσα από τα σωματεία τους και κάθε μορφής συλλογικότητα είναι αναγκαίο να συντονιστούν και να δώσουν το δικό τους αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό στίγμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε συλλογικότητα της βορειοδυτικής Ελλάδας, να πάρουν αποφάσεις να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε στις 22 Μάη.

Η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο ως την Αυστρία, ελεύθερη διέλευση των προσφύγων ώστε να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, να δοθούν αξιοπρεπείς χώροι στέγασης για όσους/ες διαμένουν στη χώρα για όλους/ες, κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, αλλά κυρίως να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αποτελούν τη βασική αιτία προσφυγιάς.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πρέβεζας στους πρόσφυγες
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Κάλεσμα Συνέλευσης αντιπροσώπων Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Νομίζαμε ότι τελειώσαμε με τα ατελείωτα καραβάνια των προσφύγων, ότι ανήκουν στο παρελθόν στα ντοκιμαντέρ και τις ταινίες, κάπου Μακριά στην Ασία ή την Αφρική. Όμως ο πόλεμος είναι εδώ μπροστά μας. Το ΝΑΤΟ είναι στο ΑΙΓΑΙΟ να μας φυλάξει από τους κυνηγημένους του πολέμου. Εμείς καταλαβαίνουμε! Προσοχή, Κίνδυνος από το ΝΑΤΟ! Οι φράχτες των κλειστών συνόρων, που απλώνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. που αντίθετα με όσα διαδίδονται δεν είναι η Ευρώπη των ανθρώπινων αξιών & ιδεών, ήταν και είναι η Ευρώπη της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και κερδών. Είναι η Ευρώπη των βομβαρδισμών στη Συρία στη Λιβύη και όπου το ΝΑΤΟ ορίζει.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές της ΕΕ φτιάχνει hotspot. Γίνεται χώρα εγκλωβισμού για τους πρόσφυγές και όχι μόνο δεν γκρεμίζει το φράχτη του Έβρου -που αποτελεί αιτία των πνιγμών στο Αιγαίο- αλλά συνεργάζεται με την FRONTEX και στηρίζει τη Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο.
Η αντιμετώπιση των προσφύγων γίνεται με κριτήρια εκμετάλλευσης, ξενοφοβίας, μέτρα διαλογής σε αποδεκτούς πρόσφυγες και ανεπιθύμητους μετανάστες προς φυλάκιση και απέλαση στην κόλαση, και σαν εμπόρευμα για φτηνό εργατικό δυναμικό. Πολλοί από αυτούς δυστυχώς δεν θα τα καταφέρουν. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι ένας στους πενήντα χάνει τη ζωή του.

Καταδικάζουμε
Την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις επεμβάσεις και τους πολέμους, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και τους "συμμάχους" τους, όπως είναι η Τουρκία κι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ. Η εγκληματική δράση αυτών των δυνάμεων έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.
Tις αστικές κυβερνήσεις, που ακολουθούν μια πολιτική αστυνομικής - στρατιωτικής καταστολής των προσφύγων, που προσπαθούν να διασωθούν από τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τα δουλεμπορικά κυκλώματα.
Καλούμε
Σε ενίσχυση της ταξικής ενότητας και της λαϊκής αλληλεγγύης με τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Το λαό μας να δυναμώσει την πάλη ενάντια στις αιτίες, που ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπους και ταυτόχρονα να είναι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, που βιώνουν δύσκολες απάνθρωπες συνθήκες και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση αναγκαία μέτρα για την υποδοχή και την αξιοπρεπή φιλοξενία τους, την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, συμπεριλαμβανόμενου του κανονισμού Δουβλίνου III.
Παράλληλα καλούμε τον λαό να αντιπαλέψει τις προσπάθειες για τη χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος ως μέσου για την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων και έντασης της εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών, συνολικά της εργατικής τάξης, στις χώρες προορισμού.
Να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση και φτώχεια. Αλληλεγγύη τώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες!
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές ο κόσμος της εργασίας & εμείς οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας δείχνουμε την αλληλεγγύη μας απομονώνοντας τις ρατσιστικές φασιστικές & ξενοφοβικές κραυγές και συμμετέχουμε έμπρακτα μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης στηρίζοντας τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, η αλληλεγγύη να συμπληρωθεί με τη συμμετοχή μας σε κοινό αγώνα του κόσμου της εργασίας και σε συλλαλητήρια για να σταματήσει ο πόλεμος. Η αιτία που τον προκαλούν δεν είναι άλλη από τον καπιταλισμό και την κρίση του οι οικονομικοί και πολιτικοί ανταγωνισμοί (Η.Π.Α-Ε.Ε-ΡΩΣΙΑ) για το μοίρασμα πλουτοπαραγωγικών πηγών στη Μέση Ανατολή. Οι ανταγωνισμοί αυτοί πυροδοτούν πολέμους, διαλύουν χώρες, ενισχύουν φασιστικές και θρησκευτικές διαφορές ISIS (μουσουλμανικό χαλιφάτο).

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Η ΦΤΩΧΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΦΟΒΟΣ.
Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό.

1) Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες μετανάστες για τον τελικό τους προορισμό που επιθυμούν.

2) Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

3) Να σταματήσει ο πόλεμος & οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ-ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑ στη Μ. Ανατολή

4) Συμμετοχή σε Αντιιμπεριαλιστικά -Αντιπολεμικά συλλαλητήρια στη Νατοϊκή βάση του Ακτίου στις 22 Μάη

5) Αξιοπρεπής συνθήκες ζωής των προσφύγων για όσο διάστημα διαμένουν στην Ελλάδα

6) Να προσλάβουν προσωπικό και να αναλάβει το Κράτος αποκλειστικά για τις κοινωνικές δομές εξυπηρέτησης των προσφύγων.

7) Καμιά συμμετοχή των ΜΚΟ στους χώρους παραμονής των προσφύγων.

Τα δικά τους αιτήματα ενώνονται με τον δικό μας αγώνα για επιβίωση στην Ελλάδα των μνημονίων. Για να έχει μέλλον όλος ο κόσμος της εργασίας πρέπει να σταθούμε ώμο με ώμο στην ιστορία που γράφεται μπροστά μας, για να γυρίσει η ζυγαριά υπέρ του κόσμου της εργασίας και ενός καλύτερου κόσμου για εμάς και τα παιδιά μας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ