Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

24/5/16

Σύγχρονη Ικεσία-Διαμαρτυρία μαθητών από το Κουτσόχερο και σχολεία της Λάρισας


 Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών οργάνωσε μια σύγχρονη ικεσία-διαμαρτυρία μπροστά στο αρχαίο θέατρο τηςΛάρισας.
Μαθητές από την Συρία και το Αφγανιστάν που μαθαίνουν ελληνικά από εθελοντές εκπαιδευτικούς ήρθαν από το στρατόπεδο του Κουτσοχέρου όπου βρίσκονται και μαζί με έλληνες λαρισαίους μαθητές κάνανε μια διαμαρτυρία με την μορφή σύγχρονης ικεσίας ζητώντας ανοιχτά σύνορα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.Οι Λαρισαίοι μαθητές κάναν και ένα θεατρικό δρώμενο .
Συμμετείχε και στήριξε η νεοσύστατη πρωτοβουλία καλλιτεχνών στην Λάρισα Ανθρωπιστική Πολιτιστική Δράση.

Το σχετικό κάλεσμα

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ στς 12.30 μμ στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Προσφυγόπουλα απο το Αφγανιστάν και τη Συρία
σε σύγχρονη ΙΚΕΣΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
Εκπαιδευτικοί , μαθητές , αλληλέγγυοι στους προσφυγες
Η πρώτη μας διαμαρτυρία για το ΓΚΕΤΟ που ετοιμάζουν


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
Η εποχή της υποκρισίας και της εξαπάτησης προσφύγων και πολιτών από πλευράς κυβέρνησης και ΕΕ έλαβε τέλος.
Τα περί ανοιχτών δομών και φιλοξενίας ήταν το αναγκαίο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να κερδίσει χρόνο για τη δημιουργία τελεσμένων.
Από προχθές με αστυνομικό τελεσίγραφο άρχισαν οι πρώτες απαγορεύσεις .
Μόνον με διαπίστευση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μπορεί κάποιος να εισέρχεται στο στρατόπεδο της Μάνδρας!!
Με ιταμό ύφος η κυβέρνηση μας θεωρεί ξένους στη χώρα μας και απαιτεί διαπίστευση για ελληνικό έδαφος. Θεωρεί τους πρόσφυγες ένοχους για διάπραξη ποινικού αδικήματος και τους συμπεριφέρεται ως φυλακισμένους με στέρηση επισκεπτηρίου!
Στόχος άμεσος και ευθύς να πλήξει το κίνημα αλληλεγγύης , να απομονώσει τους πρόσφυγες για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της επαναπροώθησης στις χώρες τους που φλέγονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ή έχουν γίνει ερείπια από τους προηγούμενους .

Εξελίξεις ανησυχητικές και επικίνδυνες που προοιωνίζουν τον εγκλεισμό με απαγόρευση εξόδου από το στρατόπεδο για τους πρόσφυγες.
Άλλωστε για τους περισσότερους έχει εκπνεύσει η τυπική άδεια παραμονής στη χώρα μας και με αυτόν τον ανοιχτό εκβιασμό θα πορευτεί η κατά τα αλλά «ευαίσθητη» σε ανθρωπιστικά ζητήματα κυβέρνηση.
Είχαμε προειδοποιήσει για αυτές τις ρατσιστικές εξελίξεις πριν ακόμα από το άνοιγμα του στρατοπέδου στη Μάνδρα.
Καταγγείλαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων ,χαρακτηρίζοντας το χωρίς δόση υπερβολής στρατόπεδο Νταχάου και Μακρονήσου.
Τις ίδιες ανησυχίες και καταγγελίες εξέφρασαν και άλλοι αλληλέγγυοι ,καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι ( δυστυχώς ελάχιστοι )
ΖΗΤΗΣΑΜΕ στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο το κλείσιμο του στρατοπέδου .
Φωνή βοώντος σε ώτα εκλεγμένων δημοτικών αρχόντων και εκπροσώπων που πρόθυμα υλοποιούν προειλημμένες κυβερνητικές επιλογές.
Ενημερωθήκαμε από τις διαρροές της κυβέρνησης ,που ένοχα πράττει και προκλητικά απουσιάζει , για το επόμενο στάδιο διαχείρισης του προσφυγικού. Αφορά την εγκατάσταση προκάτ σπιτιών στη θέση ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ στη Μάνδρα, με συνθήκες θερμοκρασίας το καλοκαίρι εξοντωτικές για ανθρώπους.
Το ΜΕΙΖΟΝ παραμένει και αφορά το ΓΚΕΤΟ που πάει να δημιουργηθεί.
Αυτές τις διαρροές αναλαμβάνει εργολαβικά ο δήμαρχος κ Καλογιάννης να δημοσιοποιεί για λογαριασμό της κυβέρνησης.
Κατανοούμε και ερμηνεύουμε τη στάση του .
ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ και συμμετέχει σ` αυτόν το σχεδιασμό και αυτός και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.
Το ζήτημα δεν αφορά την προσωπική ευθύνη και στάση ζωής . Αυτή άλλωστε δεν μας ενδιαφέρει. Την ίδια ΕΝΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ έχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ( πλην των δυο της Λαϊκής Συσπείρωσης ) που αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στο αίτημα των επιτροπών αλληλέγγυων για το κλείσιμο του στρατοπέδου.
Καλούμε το δήμαρχο και το Περιφερειάρχη για το επαίσχυντο μέτρο της διαπίστευσης να σταθούν στο ύψος της θέσης που τους επέλεξε ο λαός της πόλης και της περιοχής.
Το στρατόπεδο της Μάνδρας είναι έδαφος της πατρίδας μας και δεν πρέπει να μετατραπεί σε φυλακή .
Ως εκπαιδευτικοί είμαστε δεσμευμένοι από τη θέση μας για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας ,της αξιοπρέπειας ,της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .
Ως αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες διαβεβαιώνουμε κάθε αναίσχυντο δεσμώτη αλλά κυρίως τους μαθητές μας , τους συμπολίτες μας ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη ματαίωση κάθε πράξης που αμαυρώνει τον πολιτισμό μας .
Στο δρόμο αυτό χρειαζόμαστε πολλούς.
Λάρισα 23 - 5 - 2016