Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

13/5/20

Καμπάνια Συλλογής ειδών ανάγκης για πρόσφυγες- Κυριακή 17/5 παραδίδουμε στους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου

Είναι γνωστό ότι οι πρόσφυγες είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις σε είδη ανάγκης (τρόφιμα, είδη υγιεινής κλπ), αλλά και οξυμένα οικονομικά προβλήματα με ευθύνη του κράτους που διαχειρίζεται τα στρατόπεδα και τους άλλους χώρους διαμονής, σε συνθήκες εγκλεισμού εν μέσω πανδημίας.

Η αλληλεγγύη του εργατικού, λαϊκού, νεολαιίστικου κινήματος ήταν και είναι σημαντική για τη στήριξη τους, αλλά και ως έκφραση της θέσης ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτές τις δυσκολίες.

Τους τελευταίους μήνες, λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης, της διακοπής των πενιχρών επιδομάτων, αλλά και λόγω της απαγόρευσης εξόδου από τα στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών, παρουσιάστηκε ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. εκτιμά τις δράσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας από σωματεία και άλλες συλλογικότητες για συλλογή και παράδοση ειδών στους πρόσφυγες και  συνεχίζει τις προσπάθειες για συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης με ένα πρόγραμμα παράδοσης ειδών ανάγκης στους χώρους διαμονής προσφύγων, σύμφωνα με τα καλέσματα που υπάρχουν από επιτροπές προσφύγων στα διάφορα στρατόπεδα, χώρους διαμονής, όπως στο Λαύριο, στη Ριτσώνα, την Μαλακάσα.

Ξεκινάμε με πρώτο σταθμό την Κυριακή 17 Μαΐου στις 11.30 πμ με ραντεβού στην πλατεία Λαυρίου για την παράδοση ειδών στο αυτοδιαχειριζόμενο  κέντρο προσφύγων στο Λαύριο που, επίσης, υπάρχει ανάγκη στήριξης, καθώς βασίζεται μόνο στις προσφορές των αλληλέγγυων. 

Όσοι-ες δεν μπορούν να παραστούν στην επίσκεψη και θέλουν να προσφέρουν τα είδη ή χρήματα για την αγορά των συγκεκριμένων ειδών που θα παραδώσουμε, μπορούν να τα φέρουν την Πέμπτη 14/5, 7μμ-10 μμ στην Λέσχη Αναιρέσεις, Ιπποκράτους 178 και το Σάββατο από τις 11.00 πμ μέχρι τις 1.00 μμ στο χώρο του ΣΥΒΧΑ (Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής), Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537,  που ευγενώς προσφέρουν τους χώρους τους για τη Συλλογή ειδών της καμπάνιας. Παρακαλούμε, να  περιοριστούμε σε αυτά τα είδη ώστε να υπάρξει ισότιμη κατανομή σε όλους τους πρόσφυγες.


Καλούμε όλες και όλους τους αλληλέγγυους να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.
Προτείνουμε σε όλες τις συλλογικότητες να συμμετάσχουν στ
η συγκέντρωση των ειδών, την επίσκεψη και  την παράδοση τους.

Τα είδη που έχουν άμεση ανάγκη είναι τα ακόλουθα:
    Χλωρίνες
    Σαπούνια
    Κρεμοσάπουνα
    Καθαριστικά πιάτων
    Αντισηπτικά
    Μάσκες
    Γάντια (μίας χρήσης & κανονικά)


Θα ακολουθήσει επόμενη και συστηματική προσπάθεια επέκταση της πρωτοβουλίας και στα άλλα στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών.