Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/5/20

Καταγγελία για αρπαγή σκηνής πρόσφυγα από την αστυνομία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΡΠΑΞΕ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ
Την Παρασκευή 29/5 το πρωί, στη διάρκεια της συγκέντρωσης και οικογενειών προσφύγων, μας καταγγέλθηκε από νεαρό πρόσφυγα, που τους τελευταίους μήνες διαμένει διαμαρτυρόμενος σε σκηνή έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας στην οδ. Μιχαλακοπούλου, ότι νωρίτερα προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε 2 ώρες και όταν γύρισε δεν βρήκε τη σκηνή του με τα πράγματα που είχε μέσα. 
Ζητήσαμε εξηγήσεις από το διευθυντή της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν μπροστά στο κτίριο των γραφείων της Ύπατης Αρμοστείας και αυτός μας είπε ότι ο πρόσφυγας βιντεοσκοπούσε και για αυτό οδηγήθηκε στο Α.Τ., ότι δεν ξέρει τι έγινε η σκηνή και ότι ίσως ξέρουν οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες. Μετά την επιμονή μας, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης μας είπε ότι τη σκηνή την πήρε φορτηγάκι του δήμου από αυτά που μεταφέρουν μπάζα και άχρηστα αντικείμενα.
Σε επικοινωνία της δημοτικής συμβούλου Αθήνας, Ντίνας Ρέππα, εκ μέρους του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, πληροφορηθήκαμε ότι η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου δέχτηκε εντολή να πάρει τη σκηνή από τον αστυνομικό διευθυντή ονόματι Σιαμπάνη του Α.Τ. της περιοχής και η σκηνή είχε ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια.

Η μεθόδευση από πλευράς της αστυνομίας για να αφαιρέσουν το μόνο μέσο που ο πρόσφυγας έχει για να μένει είναι απάνθρωπη και πλήρως διαστροφική.  Αποτέλεσμα ότι ο πρόσφυγας δεν είχε που να μείνει τη νύχτα. Ο πρόσφυγας, όμως, δεν υποχωρεί, επιμένει στο αίτημα να πάει στον Καναδά και συνεχίζει τον αγώνα του.
Ο αυταρχισμός των δυνάμεων καταστολής και οι μεθοδεύσεις τους αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής των κυβερνήσεων της χώρας, των άλλων χωρών της Ε.Ε., των ΗΠΑ και του Καναδά, που  κλείνουν τα σύνορα και απαγορεύουν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο ζωής ενός πρόσφυγα.