Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/9/20

Κάλεσμα ΣΥΠΡΟΜΕ σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις Παρασκευή18/9 στις 5 μμ σε Κερατσίνι και Τετάρτη 7/10 στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο

 ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. –Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

ΟΛΕΣ – OΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 5 μ.μ. Μνημείο Π. Φύσσα – Κερατσίνι
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 9.30 π.μ. Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας)

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο και κάθε μέρα κρατάμε ζωντανή την παρακαταθήκη να ηττηθεί ο φασισμός και απαιτούμε τιμωρία των ναζί δολοφόνων.
Η πολύχρονη δίκη έφτασε στο τέλος της και την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση.
Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.  Εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για τη δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α..
Την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, να αποκρούονται οι σκοταδιστικές, μισσαλόδοξες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις. Παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου.   Να αποκρούονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.
Και ξέρουμε ότι οι φορείς αυτών των αντιλήψεων και πρωταγωνιστές των δολοφονικών επιθέσεων είναι όχι μόνο οι φανεροί αλλά και οι κρυφοί φασίστες. Ξέρουμε ότι το δηλητήριο του μίσους ξερνά από πολλά στόματα, στάζει και ποτίζει σιγά-σιγά συνειδήσεις. Ξέρουμε ότι πίσω από τις κρυφές και φανερές επιθέσεις σε μετανάστες, τα κτυπήματα σε πρόσφυγες, την πυρπόληση ξενοδοχείων που μένουν πρόσφυγες, τα κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις, τις δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες βρίσκονται, τον αντικομμουνισμό και την τουρκοφαγία βρίσκονται οργανωμένα κέντρα των φασιστικών ομάδων. Ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει στήριξη από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, σε κυκλώματα του κράτους, σε λέσχες εφέδρων, στον υπόκοσμο και σε μεγιστάνες. Ξέρουμε ότι η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Για αυτό δεν σιωπούμε.

Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όλα τα στηρίγματα του συστήματος συστηματικά στρώνουν με την πολιτική τους το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών, για «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Ακόμα, πιο ακραία και ξεδιάντροπα δίπλα στην κυβέρνηση, το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου μαζί με πρώην και νυν Χ.Α. και το νέο κόμμα του Κασιδιάρη  κραυγάζουν άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο.
Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα των προσφύγων και για αυτό να στέκεται αντιμέτωπος με κάθε φασιστική αντίληψη, πρακτική και δράση.
Απαιτούμε
- Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων - Οι Ναζί στη φυλακή.
- Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.