Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

7/9/20

Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας Σάββατο 12/9

7ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας
Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών ενάντια σε φτώχεια, πόλεμο, εθνικισμό

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο Αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός, κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος "η Σφήνα" και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας σας προσκαλούν στο 7ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας στο γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Νικολάου.
Ιδιαίτερα φέτος, κρίναμε πιο απαραίτητο από ποτέ,να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ αγώνα και συνάντησης όλων εμάς που νιώσαμε να ασφυκτιούμε μέσα στην καραντίνα, με την φλυαρία των δελτίων των 8, τον πατερναλισμό του Κράτους και των Ειδικών του (των μόνων που μπορούν να φέρουν άποψη για τη υγεία και την ασφάλεια "των από κάτω"),τις τυμπανοκρουσίες και τις χλαμύδες των εθνικιστών και συνολικότερα με την συσπείρωση όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων και των "πέτσινων" ΜΜΕ στο δόγμα της Μεγάλης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που δυναμιτίζει το διάλογο μέσω της συμφωνίας με τη δικτατορία της Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση των ΑΟΖ, που στοιβάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονεί μετανάστ(ρι)ες στα σύνορα ενώ στο εσωτερικό της προωθεί το αφήγημα της μονομερούς τουρκικής προκλητικότητας.

Η πανδημία του Covid 19 συντάραξε τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, "ανεπτυγμένου" και "καθυστερημένου". Ο ιός αυτός είναι υπαρκτός και δεν κατασκευάστηκε ούτε από τους Νεφελίμ ούτε από τον Bill Gates. Γεννήθηκε στην καπιταλιστική κινεζική μητρόπολη και είναι αποτέλεσμα των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, του "βιασμού" της φύσης μέσω της "πράσινης" ανάπτυξης από κράτος και από μεγάλες επιχειρήσεις/βιομηχανίες. 
Απέναντι σε αυτή την πρόκληση είναι αναγκαίο να διαχωρίσουμε τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να πάρει η κοινότητα (μία ανταγωνιστική βιοπολιτική "των από κάτω") από την εγκληματική και μεροληπτική για τα αφεντικά διαχείριση της πανδημίας από τα κράτη και τις κυβερνήσεις. Εδώ στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες αντί για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγορά ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων/εντατικών) ήρθαμε αντιμέτωπο/ες με ένα άνευ λόγου lockdown, "χαρτζιλίκωμα" δεκάδων εκατομμυρίων στα συστημικά μέσα ενημέρωσης και τις δυνάμεις καταστολής,  αγορές προκειμένου να ενισχυθεί η πολεμική μηχανή (εξοπλισμοί κτλ), άκρατη καταστολή (νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων), στοχοποίηση της "ανεύθυνης" νεολαίας (γεγονότα Αγίας Παρασκευής κτλ) και καμία μέριμνα για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους/τις αόρατους/ες του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού ( άστεγοι/ες, φυλακισμένοι/ες, μετανάστ(ρι)ες, Ρομά). Δεν πρόκειται για κάποια αντιδημοκρατική εκτροπή, ούτε για νέα χούντα. Είναι ο ρόλος του καπιταλιστικού κράτους καταστολής και πρόνοιας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Απέναντι σε αυτόν τον συντηρητικό Χειμώνα σας καλούμε να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να διασκεδάσουμε, να συγκροτήσουμε σχέσεις και κοινότητες αγώνα που θα αποτελέσουν την βάση των σύγχρονων κοινωνικών αντιστάσεων. Από τους/τις εξεγερμένους/ες του Πόρτλαντ μέχρι τους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία και από τα Χιλιανά οδοφράγματα μέχρι το κίνημα για Γη και Ελευθερία στα Άγραφα να απαντήσουμε στον ολοκληρωτισμό, τις διακρίσεις και το δηλητήριο του εθνικισμού με ένα θερμό Φθινόπωρο αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και διεθνισμού!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Έναρξη: 18:00

19:30: Συζήτηση-Βιβλιοπαρουσίαση με τον Βασίλη Μηνακάκη ."Μετά την πανδημία Covid 19·τι είδους κόσμο θέλουμε;"
https://kapsimi.gr/basilis-minakakis?fbclid=IwAR0KzBD27iQz7LprtEJMvdzKPSF_TqBY3rbJcD4QbTxzIC9_ZbuHP1agcSs

20:30: stand up comedy με τους Αλέξανδρο Τιτκώβ - Στέφανο Γιδάρη - Ντενίζ Ουρέμ

22:00: LIVE Θαλερός Κ.
Το Πείραμα ΘΑΛΕΡΟΣ Κ.: μουσική «εσωτερική διαδρομή»
Εναποθέτουμε όλη μας την δημιουργικότητα στην παραγωγική διαδικασία και τη βιομηχανία του Θεάματος.
Εναποθέτουμε όλο μας το υπαρξιακό στοίχημα σε ένα Σύστημα που τρέφεται με την ζωτική μας δύναμη για να μας επιτρέπει να ζούμε ως κελύφη που θυμίζουν ελάχιστα ζωή και περισσότερο πράγματα.
Παρατηρούμε την ίδια μας τη ζωή να γλιστράει στις οθόνες σαν άμμος στις αδύναμες γροθιές μας.
Αν δεν σφίξουμε τις γροθιές μας για να κρατήσουμε ό,τι αυθεντικό αξίζει από αυτή τη ζωή, τότε θα είμαστε καταδικασμένοι σε νεκρική ακαμψία εν ζωή.
Αν δεν σφίξουμε τις γροθιές μας για να καταστρέψουμε αυτόν τον κόσμο, τότε θα είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε πάνω στα ερείπια της δικής μας ζωής.
https://www.youtube.com/channel/UChUAPaz9hjKPKIkyP0V3Tag/videos

*  Στο φεστιβάλ θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Στην είσοδο  θα διανέμονται μάσκες, θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα κρατούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.