Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/9/20

Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για την αδιαφορία των υπεύθυνων στις φυσικές ανάγκες των προσφύγων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και Η ΑΦΥΣΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!

Οι διαμένοντες πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΛΕΙΔΙ στον Προμαχώνα, σ’ αυτό το κολαστήριο που ούτε δεμένος σκύλος μένει, επιτρέπεται να βγαίνουν από την δομή και να επισκέπτονται τις γύρω πόλεις – λεωφορείο μάλιστα τους μεταφέρει και στις Σέρρες.
Το πρωί φτάνουν στην πόλη και αποχωρούν το απόγευμα. Όλες αυτές τις ώρες είναι “ελεύθεροι” να περπατήσουν, να ψωνίσουν, να πιουν έναν καφέ – είναι ελεύθεροι να πράξουν όλα τούτα με το ....υπέρογκο ποσόν των 2 ευρώ/ημέρα που τους παρέχεται! Ναι ναι πολύ καλά διαβάσατε – με 2 ευρώ/ημέρα στον καθένα! Περιφέρονται, λοιπόν, στην πόλη νηστικοί και διψασμένοι και, άκουσον άκουσον, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες. Αυτό συμβαίνει διότι στους χώρους άφιξης και αναχώρησης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ύπαρξη υποδομών υγιεινής ούτε  προστατευόμενου χώρου αναμονής από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες πρόσφυγες καταφεύγουν στα ακατοίκητα σπίτια και στα άδεια οικόπεδα περιμένοντας το λεωφορείο! Πράγμα που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, πρόβλημα στους κάτοικους της πόλης.



Και ο δήμος αδιαφορεί!
Και ο διοικητής της δομής αδιαφορεί επίσης!
Αδιαφορούν ΚΑΙ για τους πρόσφυγες ΚΑΙ για τους ντόπιους!
Η δημόσια υγεία νοσεί!
Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ!
Ντόπιοι και πρόσφυγες μαζί να απαιτήσουμε αυτό που μας αξίζει – ζωή (όχι επιβίωση) και αξιοπρέπεια!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Σέρρες, 16/9/2020