Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

2/2/18

Και άλλες αποφάσεις για συμμετοχή στην διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου

Από Πρωτοβουλία α'βάθμιων σωματείων για συντονισμό, από ΑΔΕΔΥ, από Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
Διαβάστε παρακάτω
Από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό 
 Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 6:00μμ, στην πλατεία Ρηγίλλης.

Έχουμε χρέος να βάλουμε φραγμό στον φασισμό και στην εθνικιστική υστερία που καλλιεργούν η Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά στοιχεία. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών, για αξιοπρεπή ζωή ενάντια στην εκμετάλλευση και στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού τόσο στα Βαλκάνια, όσο και ευρύτερα.

 Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Είναι θύματα της εκμετάλλευσης των επιχειρημαλτικών ομίλων, των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Παλεύουμε για τη συναδέλφωση των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τις επεκτατικές βλέψεις από όπου κι αν προέρχονται.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και του ευρωμνημονιακού σφαγείου.
Παλεύουμε για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από  τη χώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 3.2.2018

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 6:00μμ, στην πλατεία Ρηγίλλης.
Οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να βάλουμε φραγμό στον φασισμό και στην εθνικιστική υστερία που καλλιεργούν η Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά στοιχεία. Το κλίμα αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν στους δρόμους τους Αθήνας και ευρύτερα στην κοινωνία με τη Λαμπαδηδρομία – φασιστική παρέλαση που οργανώνει η Χρυσή Αυγή την ίδια μέρα.


Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών, για αξιοπρεπή ζωή ενάντια στην εκμετάλλευση και στα πολεμικά, ιμπεριαλιστικά σχέδια τόσο στα Βαλκάνια, όσο και ευρύτερα, καθώς και ενάντια σε όποιους τα προωθούν.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συζήτησε για το θέμα του «Μακεδονικού» και το «πατριωτικό» συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα. Στη συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι της Λέσχης και μετά από έντονο προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων καταλήξαμε:
1. Καταδικάζουμε το συλλαλητήριο της 4ης Φλεβάρη ως εθνικιστικό και καλούμε τον κόσμο της εργασίας τους νέους, τους άνεργους τη νεολαία να μη συμμετάσχει σε συλλαλητήρια τέτοιου περιεχομένου. Οι δυνάμεις που σήμερα σηκώνουν τον εθνικιστικό κουρνιαχτό και πλασάρονται ως ‘πατριωτικές’ είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τα μνημόνια ή υποτάχτηκαν σε αυτά, τη κατάργηση των εργατικών μας δικαιωμάτων, τη φτώχεια και το ξεπούλημα της χώρας.
2.    Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και της Ε.Ε. Παλεύουμε για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα.
3.    Καταγγέλλουμε τους ακροδεξιούς διοργανωτές και τους φασίστες, που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν απ’ τα λαγούμια τους και ενώ είναι ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ, τώρα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό, να μας οδηγήσουν στον εθνικισμό και την ακροδεξιά ως αντίδοτο στην οργή που προκαλούν τα Μνημόνια και η φτώχεια. 
4.    Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, κάθε εθνότητας και χώρας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Είναι θύματα της εκμετάλλευσης των ίδιων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Παλεύουμε για τη συναδέλφωση των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τις επεκτατικές βλέψεις από όπου κι αν προέρχονται.
5.     Αποδεχόμαστε το δικαίωμα κάθε λαού, ομάδας, εθνότητας κλπ στον αυτοπροσδιορισμό του ονόματος και της ταυτότητας τουΗ ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων θα εξασφαλιστεί με την ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ_ΝΑΤΟ_Ε.Ε._ΡΩΣΙΑΣ.
6.    Καλούμε στην αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μ.μ. και πορεία προς τα γραφεία της ΧΑ.
7.    Επαγρυπνούμε και περιφρουρούμε τη συλλογικότητα μας από κάθε επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων.