Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/4/18

Μήνυμα αλληλεγγύης από την Μυτιλήνη στους 35 διωκόμενους μετανάστες της Μόριας


Δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 35 διωκόμενους μετανάστες της Μόριας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Μυτιλήνη, στην Πλατεία Σαπφούς. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την «Συνέλευση αλληλεγγύης με τους 35 διωκόμενους μετανάστες της Μόριας», συμμετείχαν αρκετές συλλογικότητες μεταξύ των οποίων και ο Συντονισμός Λέσβου για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
Περί τις 7.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι 35 πρόκειται να δικαστούν στην Χίο, στις 20 Απριλίου, για την συμμετοχή σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο κολαστήριο της Μόριας στις 18 Ιουλίου 2017. Όλοι τους είναι αντιμέτωποι με χαλκευμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι συλλήψεις τους έγιναν πολλές μετά το τέλος της ειρηνικής κινητοποίησης της 18ης Ιουλίου, που με εξαιρετική βιαιότητα διέλυσε η αστυνομία σε συνεργασία με ακροδεξιούς παρακρατικούς. Παρότι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σαθρό κατηγορητήριο οι 30 από τους 35 είναι προφυλακισμένοι από την στιγμή της σύλληψης τους ως σήμερα.
Παράλληλα από την Τρίτη το μεσημέρι ξεκίνησε (και συνεχίζονταν ως αργά το βράδυ) μεγάλη νέα κινητοποίηση προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς που διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στην Μόρια και διεκδικούσαν, ειρήνη και να πάψει ο εγκλωβισμός τους στο νησί. Επίσης διαμαρτύρονταν για την σχεδόν ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, ένας 40χρονος Αφγανός πρόσφυγας χθες Τρίτη χαροπάλευε στην εντατική του νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα.