Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

5/4/19

Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

ΥΜΑΤ στις πλατφόρμες
Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, σήμερα 5/4/2019 βρίσκεται στον Σταθμό Λαρίσης μετά την ενημέρωση για τη διακοπή  των δρομολογίων, προκειμένου να εμποδιστούν οι πρόσφυγες που θέλουν να ταξιδέψουν με τραίνα.

Στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών απέναντι στην απάνθρωπη κατάσταση στην οποία τους οδηγεί η πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε, ειδικότερα μετά την συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας τον Μάρτη του 2016. 
Γνωρίζουμε ότι κατόπιν αυτής της συμφωνίας έχει ισχυροποιηθεί το κλείσιμο των συνόρων και της λογικής Ευρώπης φρούριο. 
Οικογένειες προσφύγων περιμένουν από χθες να μπουν στο τραίνο
Γνωρίζουμε επίσης την απαράδεκτη τακτική με την οποία αντιμετωπίζουν Κυβέρνηση, διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΔΟΜ και  Ύπατη Αρμοστεία, αλλά και οι ΜΚΟ, τους μετανάστες τους πρόσφυγες. Γνωρίζουμε για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επικείμενες εξώσεις από τα σπίτια όπου πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα.
 Γνωρίζουμε και στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων  και ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που ενημερώνει ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται στο Σταθμό Λαρίσης με σκοπό να σταματήσουν τα τρένα μέχρι να μεταφερθούν  στην Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι Κυβέρνηση και Διοίκηση ΟΣΕ απαγορεύουν την ελεύθερη διέλευση, ενώ οι προσφυγές έχουν  ήδη αγοράσει εισιτήρια για να διακινηθούν ελεύθερα στη χώρα. Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των προσφύγων να ταξιδέψουν ελεύθερα προς τα μέρη που επιθυμούν. 
Όχι στο ρατσιστικό διαχωρισμό των επιβατών ενάντια στους επιβάτες πρόσφυγες. 
Να ξεκινήσουν τώρα τα δρομολόγια για όλο το επιβατικό κοινό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. 
Στις γραμμές ο μόνος που βρίσκεται είναι δημοσιογράφος
Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής απο το Σταθμό Λαρίσης, να ανοίξουν τώρα οι είσοδοι και οι πλατφόρμες του σταθμού.
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΣΕ να μη βάλουν πλάτη στα σχέδια ρατσιστικού διαχωρισμού των επιβατών. 
Καλούμε τους κατοίκους, τους εργαζόμενους/ες τους νέους/ες και το λαό να εμποδίσουν με την παρουσία τους την καταστολή και την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων που έχουν εισιτήρια και επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός της χώρας. 
Απογοητευμένοι πρόσφυγες αποχωρούν
Να ακυρωθεί άμεσα η συμφωνία Ε.Ε- Ελλάδας- Τουρκίας για το κλείσιμο των συνόρων.