Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

2/7/20

Μαρτυρίες για παράνομες φυλακίσεις αναγνωρισμένων προσφύγων

 Έξω από κάθε έννοια ανθρωπισμού και νομιμότητας είναι η φυλάκιση τουλάχιστον 70 αναγνωρισμένων προσφύγων για 8 μέρες στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων που συναντήσαμε στο βράδυ της Πέμπτης 2/7 στην πλ. Βικτωρίας η αστυνομία πριν από 9 μέρες τους μάζεψε  από την πλ. Βικτωρίας που είχαν φτάσει από τη Μόρια και τους οδήγησε σε ένα μέρος που ήταν περίπου 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα και από κατοικημένη περιοχή.

Τους είχαν στη φυλακή μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους. Τα  παιδιά άρχισαν να αρρωσταίνουν και να παρουσιάζουν δερματικά εξανθήματα και όταν ζήτησαν να τα δει γιατρός τους απάντησαν ότι δεν είναι νοσοκομείο εκεί.

Τους άφησαν ελεύθερους μετά από 8 μέρες και αυτοί που μιλήσαμε περπάτησαν για να φτάσουν ξανά στην Αθήνα και ήρθαν στην πλ. Βικτωρίας για να συναντήσουν και άλλους πρόσφυγες. Δεν έχουν κανένα κατάλυμα για να μείνουν και καμιά βοήθεια για το φαγητό. Νοιώθουν χαμένοι και αβοήθητοι. Καμιά κρατική υπηρεσία δεν τους συνδράμει για να ξέρουν τι να κάνουν και που να απευθυνθούν. Η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος των προσφύγων.