Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/6/17

Ιωάννινα: Οι σκορπιοί στην Παιδόπολη Της Αγίας Ελένης ..έβγαλαν τους πρόσφυγες στο δρόμο

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πρόσφυγες που  φιλοξενούνται  εδώ και λίγο καιρό στις εγκαταστάσεις της  παιδόπολης  "Αγία Ελένη", στα Ιωάννινα .
Ανδρες, γυναίκες και μικρά  παιδιά διαμαρτύρονται  για τη "συγκατοίκησή" τους με  τους σκορπιούς που υπάρχουν τόσο   σε εξωτερικούς όσο  και σε εσωτερικούς χώρους της  παιδόπολης, εκφράζοντας φόβο για τη ζωή τους και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τις εγκυμονούσες.
"Αναζητούμε την ασφάλεια αλλά σε αυτή την κατάσταση δεν νοιώθουμε ασφαλείς", "ήρθαμε στη χώρα σας για να είμαστε ασφαλείς αλλά αυτός ο χώρος  δεν προσφέρει καμία ασφάλεια "είναι  μόνο κάποια απο τα μηνύματά  τους μαζί με την έκκλησή τους για βοήθεια.
Μια γυναίκα μάλιστα λόγω της συναισθηματικής φόρτισης  λιποθύμησε  και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο  του ΕΚΑΒ στο Πανεπ. Νοσοκομείο.
Οι προσφυγικές οικογένειες  διαμαρτύρονται παράλληλα   για την  αδυναμία πρόσβασής τους σε γιατρούς, ενώ καταγγέλλουν και την έλλειψη φαγητού.