Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/5/18

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του Λαυρίου χρειάζεται να κλιμακωθεί

Την Κυριακή 20/5 έγινε επίσκεψη στον καταυλισμό των προσφύγων του Λαυρίου από την Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, από την Ομάδα μελέτης της ιστορίας των Κοινωνικών Αγώνων Λάρισας, από τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Καρδίτσας και πολλούς ακόμα που συμμετείχαν νωρίτερα στην επίσκεψη στην Μακρόνησο, τον ιστορικό τόπο μαρτυρίου των αγωνιστών της αντίστασης στην κατοχή και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι 4 παραπάνω φορείς και κατά τη διάρκεια της της παραμονής στο χώρο διαμονής προσφύγων στο Λαύριο  έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία των Κούρδων και την επιτροπή των αλληλέγγυων της περιοχής που στηρίζουν του πρόσφυγες. Οι Κούρδοι ενημέρωσαν για την εμπόλεμη κατάσταση στις περιοχές τους και τις εξελίξεις και οι αλληλέγγυοι της περιοχής για την αντιμετώπιση του δήμου, την εγκατάλειψη των προσφύγων από τον ΕΕΣ, τα σχέδια που επικαλούνται για την εκμετάλλευση του χώρου για δήθεν ανάπτυξη με τουριστική "αξιοποίηση" της περιοχής, για τη στάση των κατοίκων και τις ανάγκες που υπάρχουν για στήριξη των προσφύγων. 
Από τις 4 συλλογικότητες παραδόθηκαν οι ενισχύσεις που είχαν συγκεντρωθεί και εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η θέληση για να υπάρξει συνέχεια.
Δείτε, επίσης, την ανάρτηση από το St. Pauli Athen Klub για άλλη σχετική επίσκεψη εδώ 

Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω