Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

28/3/20

Διακοπή παροχής επιδόματος στους πρόσφυγες των στρατοπέδων και άλλα σκληρά μέτρα

Και άλλα σκληρά ρατσιστικά μέτρα για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με πρόφαση τον κορονοϊό στις 27/3/020. Ανάμεσά τους τη διακοπή της παροχής του επιδόματος των 80 ευρώ το μήνα μέσω προπληρωμένων καρτών στους πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο, μέχρι να τοποθετηθούν ΑΤΜ στα στρατόπεδα.

Η διακοπή (προσωρινή κατά το Υπουργείο) αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης ημ. 3/3/2020 για οριστική παύση της παροχής επιδόματος και κάθε άλλης αρωγής στους 14.900 πρόσφυγες  που ήδη έχουν πάρει άσυλο. Τα χρήματα προέρχονται από πόρους του προγράμματος "ESTIA" με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα, έχει ανακοινώσει ότι από 12/3/2020 αναστέλλονται όλες οι διοικητικές δραστηριότητες (καταχωρίσεις, συνεντεύξεις ασύλου, υποβολή προσφυγών κλπ.).

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση  επιμένει στον εγκλεισμό στα στρατόπεδα με ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και αστυνομικούς ελέγχους.

Τέλος, αναγγέλλει λειτουργία καταστημάτων πώλησης από τοπικές επιχειρήσεις εντός των στρατοπέδων, ώστε να επικαλείται ότι δεν υπάρχει λόγος εξόδου και να περιορίσει τις μετακινήσεις.