Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

6/10/20

Αγανάκτηση από τους πρόσφυγες του Σχιστού για την παράταση του εγκλεισμού τους

Μετά από 3 βδομάδες αποκλεισμού λόγω κορονοϊού των προσφύγων στον καταυλισμό του Σχιστού και ενώ οι πρόσφυγες περίμεναν να αρθεί η απαγόρευση εξόδου τους, σήμερα Τρίτη πρωί τους ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά ότι για μια ακόμα βδομάδα δεν θα μπορεί κανένας τους να βγει έξω. 

Οι πρόσφυγες δίκαια αγανακτούν όταν το οριζόντιο μέτρο περιλαμβάνει όλους, είτε υγιείς είτε θετικούς στα τεστ και την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για την προστασία της υγείας όλων και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Παράλληλα, η απαγόρευση εξόδου που κοντεύει το μήνα, δημιουργεί προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων, τροφίμων για τα παιδιά, επίσκεψη στις  υπηρεσίες ασύλου κ.α.

Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο και διαμαρτυρήθηκαν και για τον εγκλεισμό τους και για την ποιότητα του φαγητού πετώντας έξω από τα κάγκελα τις ληγμένες κονσέρβες που τους δόθηκαν. Για μια ακόμα φορά οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι του καταυλισμού χρησιμοποίησαν την προσφιλή στην κυβέρνηση μέθοδο, το μόνο που έκαναν είναι να καλέσουν αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ, περιπολικά κ.α. για να τρομοκρατήσουν τους πρόσφυγες.