Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

17/10/20

Απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδα καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο καμπ προσφύγων του Σκαραμαγκά

Για μια ακόμα φορά ( η προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ) εργαζόμενοι στο καμπ του Σκαραμαγκά καταγγέλλουν την κατάσταση που βιώνουν ως εργαζόμενοι και τις συνθήκες, ενώ μέσα από το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο γίνεται φανερό ότι σε απάνθρωπες συνθήκες ζουν όλο το 24ωρο και σε καραντίνα και οι πρόσφυγες του καμπ. 

 αναδημοσίευση

Δραματική καταγγελία εργαζομένων στο καμπ Σκαραμαγκά: “Μας φέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια!”
“Δεν μπορείτε να μας φέρεστε σαν ζώα”, καταλήγει δραματική έκκληση των Συμβασιούχων Εργαζόμενων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας στη δουλειά τους. Συγκεκριμένα αναφέρονται στην αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία γίνεται με τα χέρια και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποδίδουν την ευθύνη στον Δήμο Χαϊδαρίου και την διοίκηση της Δομής, καθώς και την Πολιτεία που δεν ελέγχει. Για όσα λένε παρουσιάζουν φωτογραφίες και σχετικό βίντεο.
Ολόκληρη η καταγγελία των εργαζόμενων:

Μετά από τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των εργαζόμενων στην Δομή Προσφύγων Σκαραμαγκά και τις καταγγελίες που έχουμε στείλει στους αρμόδιους φορείς, εξακολουθούν να κωφεύουν οι φορείς και να απαξιούν να βρουν λύση.
Καταγγέλλουμε ως εργαζόμενοι την αναλγησία του Δήμου Χαϊδαρίου και του Δημάρχου κου Ντηνιακού, γιατί είναι ο υπεύθυνος φορέας που χρηματοδοτείται από το κράτος για να παρέχει τον ατομικό εξοπλισμό, αλλά και τον εξοπλισμό για την αποκομιδή των σκουπιδιών και όχι να μαζεύονται τα σκουπίδια με τα χέρια. Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της Δομής, γιατί ζητάει να γίνεται η συγκομιδή ενώ γνωρίζει ότι κινδυνεύει η υγεία των εργαζόμενων χωρίς να υπάρχουν τα μέσα προστασίας και τα εργαλεία αποκομιδής.
3 βδομάδες με κάδους καμένους να μαζεύουμε τα σκουπίδια που σχηματίζουν βουνά, οι περισσότεροι με τα χέρια, γιατί κανείς δεν μας δίνει σκούπες και φαράσια κα μας κάνουν μπαλάκι ο ένας φορέας στον άλλο. 2 μάσκες υφάσματινες, 24 ζεύγη γαντιών υφασμάτινων και 3 κουτιά γάντια μιας χρήσης και αυτό το λένε προστασία, όταν το μόνιμο προσωπικό του δήμου με τα απορριμματοφόρα έρχεται με στολή ολόσωμη. Τα γάντια με τα οποία μαζεύουμε τα λιωμένα φαγητά με τα χέρια κάθε μέρα, λέει ο δήμος Χαϊδαρίου προστασία;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ;
Βγάζουμε τις αλήθειες και προκαλούμε να αποδείξουν το αντίθετο όσοι μας εμπαίζουν από πέρυσι που άλλαξε ο Δήμος και μας φέρονται σαν να είμαστε σκουπίδια. Δεν μπορείτε να μας κοροϊδεύετε άλλο κύριοι. Χωρίς εμβόλια, ατομικό εξοπλισμό και εργαλεία συγκομιδής που ήσασταν υποχρεωμένοι να παρέχετε στο προσωπικό. Δεν μπορείτε να μας φέρεστε σαν ζώα. Είμαστε εργαζόμενοι, φορολογούμενοι και στηρίζουμε την κοινωνία με το έργο μας.
Ως εδώ η ανοχή μας
Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι στην Δομή Προσφύγων Σκαραμαγκά.
Σκαραμαγκάς Δομή – Δυσωδία