Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/1/21

Οι δύο τελευταίες επισκέψεις του 2020 στους πολιτικούς πρόσφυγε στο Λαύριο

αναρτούμε την ενημέρωση από την
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες στο Λαύριο
 
οι δύο τελευταίες επισκέψεις του 2020 στο Λαύριο (Κυριακή 20/12 και Κυριακή 27/12)

20/12/2020: Χωρίσαμε τα τρόφιμα και τα αφήσαμε στην είσοδο του Κέντρου Φιλοξενίας Κούρδων και στον καταυλισμό με τα κοντέινερς στη θέση Νεράκι. Οι υπεύθυνοι της περιφρούρησης τις παρέλαβαν και μας ευχαρίστησαν "εξ αποστάσεως". Τρόφιμα, παιδικά παπούτσια, παιδικά ρούχα, παιδικά παιχνίδια... ήταν οι προμήθειες που κατεβάσαμε.
Ευχαριστούμε:
- τον Σπύρο από το Ηράκλειο Κρήτης για τα 18 μπουκάλια ελαιόλαδο που έστειλε.
- τους φίλους από τον Συνεταιρισμό Αλληλέγγυας Οικονομίας Συν Άλλοις για το 12κιλο τσουβάλι με βιολογικό καλαμποκάλευρο και για τα τέσσερα 12κιλα μπιτόνια με ελιές.
Το Συν Άλλοις πρόσφερε, επίσης, στη Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ένα 20κιλο τσουβάλι με φακές και ένα 12κιλο μπιτόνι με ελιές.
- τον Δημήτρη από τον Βύρωνα για τα παιδικά ρούχα και τα παπούτσια και για τα δύο μπιτόνια με λάδι.
- τους συναγωνιστές από τον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) για τα γυναικεία ρούχα.
- την Γωγώ από τον Νέο Κόσμο για τα παιδικά ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και τα βρεφικά είδη.
- τους φίλους από το φούρνο στην Καλλιθέα για τα τέσσερα τσουβάλια με ψωμί.

27/12/2020: Το ίδιο σκηνικό και σε αυτή την επίσκεψη.... Το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων βρίσκεται σε εκούσια "καραντίνα" (δεν δέχεται επισκέψεις και δεν επιτρέπεται η συχνή έξοδος στην πόλη του Λαυρίου των διαμενόντων σε αυτό).
Βρεθήκαμε στην είσοδο με τους συναγωνιστές από την Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου. Ξεφορτώσαμε εκεί τις προμήθειες που μεταφέραμε: τρόφιμα, καθαριστικά, πάμπερς.... Είχαμε μαζί μας 250 μελομακάρονα για να κεραστούν τα παιδιά (150 για το Κέντρο Φιλοξενίας και 100 για τον καταυλισμό με τα κοντέινερς στη θέση Νεράκι). Κουραμπιέδες και μελομακάρονα είχαν μαζί τους και οι συναγωνιστές από την Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου. Φέτος δεν μπορέσαμε λόγω της πανδημίας και του lock down να στήσουμε τη γιορτή για τα παιδιά που κάνουμε κάθε χρόνο τη γιορτινή περίοδο, για τον καινούργιο χρόνο. Όμως δεν μπορούσαμε να αφήσουμε χωρίς γλυκά τα παιδιά. Του χρόνου θα είμαστε όλοι/ες μαζί... και η γιορτή μας θα είναι πολύ μεγάλη και λαμπρή.

Ευχαριστούμε:
- τους φίλους από το φούρνο στην Καλλιθέα για τα τέσσερα τσουβάλια με ψωμί και τη σακούλα με τα τσουρέκια... και για τη σπέσιαλ τιμή για τα 250 μελομακάρονα... επίσης, το FC St. Pauli Athens Club που κάλυψε το κόστος τους.
- τη Χαρά από τον Νέο Κόσμο για τα παιδικά παπούτσια, ρούχα, παιχνίδια και το παιδικό καρότσι.
- την Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου και την Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου για τις 8 κούτες που έστειλαν.... με τρόφιμα, ξηρά τροφή, κονσέρβες, σοκολατάκια, μπισκότα, καθαριστικά, πάμπερς κ.ά.

Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους, στους φίλους και τους συναγωνιστές, στους Κούρδους πρόσφυγες, σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες καλές γιορτές, καλή χρονιά, καλή δύναμη στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, αγωνιστική αισιοδοξία και διάθεση δυναμώματος της αλληλεγγύης.
Από την πλευρά ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης δηλώνουμε πως, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. 
 
Οι Κούρδοι πρόσφυγες δεν παραιτούνται, παλεύουν ενάντια στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, σε πείσμα του κεντρικού και του τοπικού κράτους (Δήμος Λαυρεωτικής) που προσπαθούν να τους λυγίσουν με την εγκατάλειψη και τις κάθε είδους πιέσεις που τους ασκούν. Η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων και των κοινωνικών συλλογικοτήτων τους στηρίζει..... γι' αυτό και θα νικήσουν.

Βοηθήστε τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.... Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.
τραπεζικός λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας, για κατάθεση χρημάτων: 720 / 648866 - 81
IBAN: GR1001107200000072064886681