Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

29/1/21

Κυριακή 31/1στις 6.30 μμ διαδικτυακή εκδήλωση «Παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα: πολιτικές αποκλεισμού στην εκπαίδευση»

Λάβαμε ενημέρωση και αναδημοσιεύουμε 

Η  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ διοργανώνει την Κυριακή 31/1 και ώρα 18.30 διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: 

«Παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα: πολιτικές αποκλεισμού στην εκπαίδευση», 

με ομιλητές - τριες εκπαιδευτικούς και νεαρούς/-ές πρόσφυγες. 

 

Η επονομαζόμενη «προσφυγική κρίση» αποτελεί στην ουσία μια κρίση υποδοχής και διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι πρόσφυγες-μετανάστες γίνονται ορατοί μόνο ως πρόβλημα στο δημόσιο λόγο, ενώ ποινικοποιούνται η διάσωση, η φιλοξενία και η αλληλεγγύη. 

Απέναντι στην πολιτική που κατασκευάζει ευάλωτα παιδιά και μεθοδεύει τη διάρρηξη των σχέσεων προσφύγων και μεταναστών με τις τοπικές κοινωνίες, ζητάμε ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη και σε όλα τα δημόσια αγαθά για όλα τα παιδιά, ανοιχτά σχολεία με δια ζώσης συνεκπαίδευση, και δεν συναινούμε στην κανονικοποίηση της τηλεκπαίδευσης. 

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση από τη σελίδα της συνέλευσης στο fb:



Συνέλευση Ενάντια σε Εγκλεισμούς κι Αποκλεισμούς.