Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

1/2/21

Το ρατσιστικό δηλητήριο προσέβαλε κατοίκους στο Μαραθώνα

Οι ακροδεξιοί ρατσιστές  οργανώνονται και απαιτούν με υπογραφές την απομάκρυνση προσφύγων από ξενοδοχείο στην περιοχή του Μαραθώνα. Το μίσος, η τύφλωση και η εμπάθεια τους είναι άνευ ορίων. 

Γράφουν στο κείμενο υπογραφών τους : "Η ιστορική περιοχή μας απειλείται με άμεση  ισλαμοποίηση και, συνακόλουθο εκτοπισμό των κατοίκων, που ήδη αισθάνονται έντονο φόβο από τις αυξημένες επιθέσεις των αλλοδαπών φιλοξενουμένων, που ουδεμία πολιτισμική σχέση έχουν με τον τόπο μας, και οι οποίοι μονοπωλούν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος μας, κατά προτεραιότητα, όπως σχολικές δραστηριότητες, κέντρο υγείας, δημοτικά ιατρεία, παιδικές χαρές κ.α., παρότι φορολογούμενοι δημότες είμαστε εμείς!"

Αυτά και πολλά ακόμα μαργαριτάρια περιλαμβάνονται στην επιστολή τους προς το δήμο Μαραθώνα και τον εισαγγελέα (!!). Οι μάλλον ασταθείς στην πίστη τους χριστιανοί φοβούνται ότι θα ισλαμοποιηθούν από τους  πρόσφυγες, ενώ δηλώνουν ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν πολιτιστική σχέση με τον τόπο, προφανώς θεωρώντας ότι ο πολιτισμός των προσφύγων θα επέβαλε φιλοξενία στις δικές τους χώρες στα θύματα των πολέμων. 

Οι δικές μας αξίες όπως και της πλειοψηφίας των εργαζόμενων και φτωχών αυτού του τόπου είναι διαφορετικές. Για αυτό ο λαός μας μπορεί να μοιράζεται και τα σχολειά και τις παιδικές χαρές και τα  δημοτικά ιατρεία, όπως θέλουμε να τα μοιράζονται και οι έλληνες μετανάστες στις χώρες που βρίσκονται με τους ντόπιους.  

Όχι στο σκοταδισμό και την ξενοφοβία. Όχι στο ρατσισμό και το μίσος.