Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/2/21

Στο δράμα της εγκύου που αυτοπυρπολήθηκε στο Καρά Τεπέ προστέθηκε και η δίωξη της

Στο νέο κολαστήριο του Καρά Τεπέ που αντικατέστησε τη Μόρια μια ακόμα πράξη απελπισίας εκτυλίχτηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi "Αυτοπυρπολήθηκε έγκυος πρόσφυγας στο Καρά Τεπέ και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση. Η 26χρονη έγκυος, μητέρα δύο παιδιών αυτοπυρπολήθηκε επειδή απορρίφθηκε η μετάβασή της στη Γερμανία.

Η 26χρονη, το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και έβαλε φωτιά προκειμένου να αυτοπυρποληθεί. Επενέβησαν αιτούντες άσυλο, αστυνομία και πυροσβεστική, αλλά η ίδια έφερε ήδη εγκαύματα στο πρόσωπό της. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου φρουρείται από την Πυροσβεστική και αύριο Πέμπτη θα απολογηθεί στην Εισαγγελία.Η 26χρονη μητέρα δύο παιδιών είναι έγκυος στον 8ο μήνα κύησης.

Ενώπιον της Εισαγγελίας θα απολογηθεί για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση αύριο Πέμπτη, 26χρονη από το Αφγανιστάν που διέμενε με την οικογένειά της στο προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε και ψυχολογικά. Αυτό που φέρεται να εξηγεί στις Αρχές είναι ότι κατεβλήθη ψυχολογικά από το γεγονός ότι η οικογένειά της ήταν να μετεγκατασταθεί από τη Λέσβο στη Γερμανία, αλλά τελευταία στιγμή απορρίφθηκε η μετάβασή της."

Εδώ τελειώνει το δημοσίευμα του ιστολόγιου και αρχίζουν τα ερωτηματικά. 

Η  άσκηση δίωξης αφορά κάθε αυτόχειρα που οδηγείται στην αυτοπυρπόληση αυτεπάγγελτα ή χρησιμοποιείται για εκδίκηση και εκφοβισμό στους πιο αδύναμους και ευάλωτους. 

Η ευαισθησία των εισαγγελικών αρχών έχει αναζητήσει ευθύνες για τις δολοφονικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο νησί και τον εγκληματικό εγκλεισμό τους. Θα αναζητήσει τώρα ευθύνες από την κυβέρνηση και όλες τις  αρχές που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική και οδήγησαν την έγκυο σε αυτή την πράξη όντας ηθικοί αυτουργοί για την απόπειρα αυτοκτονίας της νεαρής προσφύγισσας. Τώρα άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων, ελευθερία, άσυλο, δικαίωμα να κατευθυνθούν στις χώρες προορισμού τους, στέγαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες σε κατοικίες μέσα στις γειτονιές μας, πρόσβαση σε εργασία, παιδεία, υγεία περίθαλψη.