Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/2/21

Ενημέρωση για τις συνέπειες του χιονιά από πρόσφυγες της Ριτσώνας και για άλλα στρατόπεδα

Όπως μας ενημέρωσαν πρόσφυγες της Ριτσώνας υποφέρουν όπως και οι πρόσφυγες των άλλων στρατοπέδων ειδικά αυτές τις μέρες του χιονιά. 

Το χιόνι έφτασε τους 35 πόντους. Μπορεί να είχαν νερό, αλλά σε αρκετά κοντέινερ το ηλεκτρικό έπεφτε. Ενώ και σε όσα υπήρχε συνεχώς ρεύμα δεν επαρκούσε για θέρμανση με την απόδοση που είχαν τα air conditions. Ο γιατρός πρώτη μέρα πήγε σήμερα. Ενώ, υπήρχε διακοπή του wi fi για ίντερνετ. Ενώ δεν πέρναγε συγκοινωνία από το στρατόπεδο παρότι τα εργοστάσια στη γύρω περιοχή δούλευαν κανονικά. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν προμήθειες πρώτης ανάγκης.
Αποκλεισμένοι και από επικοινωνία και από συγκοινωνία μέσα στο κρύο βίωσαν τη σκληρή αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.. 

Από τον Ελαιώνα η μεταφορά προσφύγων που έμεναν σε σκηνές έγινε αφού οι σκηνές κατέρρευσαν από το χιόνι, αλλά στο γυμναστήριο του Ρουφ που τους πήγαν σε κοινόχρηστα κοντέινερ δεν υπήρχε θέρμανση. 

Στη Μαλακάσα υπήρξε πολύωρη διακοπή ρεύματος ενώ αρκετά νέα κοντέινερ δεν έχουν τουαλέτες και ντους οπότε χρειαζόταν να βγαίνουν στο χιόνι για τις κοινόχρηστες τουαλέτες. 

Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση που μας έστειλε φίλος στο fb " Στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων υπάρχει από τον Οκτώβριο του 2020 έτοιμο , ένα ανακαινισμένο , για αυτό το σκοπό κτήριο, (το πρώην Κέντρο Μέριμνας ) , ωραιότατο, έτοιμο να φιλοξενήσει 50 και παιδιά , σαν αυτά της φωτογραφίας (με τις μανάδες τους)! Το πενταμελές τοπικό συμβούλιο Πωγωνιανης πήρε ομόφωνα θετική απόφαση υπερ της φιλοξενίας αυτών των παιδιών ! Ωστόσο για άγνωστους ακόμη λόγους παραμένει άδειο....."

Αυτά βιώνουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, ευάλωτοι, άρρωστοι, βρέφη, μικρά παιδιά και έγκυες από την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε..

Δεν σιωπούμε, δεν συναινούμε. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των προσφύγων  στη ζωή με ανθρώπινες συνθήκες και την ελευθερία.