Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/5/17

Ανακοινώσεις προς τους πρόσφυγες του Ελληνικού

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων
 
Φίλοι και φίλες  πρόσφυγες,
Συμπαραστεκόμαστε στους πρόσφυγες του Ελληνικού
Ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Μάθαμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει τη μετακίνηση της πλειοψηφίας από τους πρόσφυγες που ζουν στο Ελληνικό σε καταυλισμό στη Θήβα και ξέρουμε ότι ήδη αρκετές οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε διαμερίσματα.
Γνωρίζουμε τους αγώνες που έκαναν οι πρόσφυγες στο Ελληνικό το προηγούμενο διάστημα και είχαμε συμπαρασταθεί. Τα αιτήματα για καλύτερες συνθήκες διαμονής, καλύτερο φαγητό, άσυλο και δικαιώματα ήταν δίκαια. Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων ήταν ότι άλλαξε η εταιρεία που προμήθευε το φαγητό, έφεραν πλυντήρια,  δεν έχουν μετακινήσει μέχρι τώρα με τη βία τους πρόσφυγες μακριά από την Αθήνα και ότι αρκετές οικογένειες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε διαμερίσματα.
Οι αγώνες σας και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού φέρνουν αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε και να ζητάμε μαζί με σας την ικανοποίηση των αιτημάτων σας.
Όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις για τον έλεγχο του πλούτου των διάφορων χωρών, οι δολοφονικές πολιτικές της οικονομικής ολιγαρχίας και των φανατικών σκοταδιστών του ISIS θα δημιουργούνται πρόσφυγες. Και όσο συνεχίζεται η ρατσιστική, ξενοφοβική πολιτική του ΝΑΤΟ, των καπιταλιστικών χωρών, των κομμάτων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πλουσίων τόσο οι πρόσφυγες θα αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως με τη συμφωνάι Ε.Ε. –Τουρκίας, το κλείσιμο των συνόρων, τα εμπόδια που βάζουν για την χορήγηση ασύλου.
Θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας μαζί με τους πρόσφυγες, ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή, χώρα προέλευσης, για :
·         Ανθρώπινες συνθήκες στέγασης σε σπίτια και ξενώνες μέσα στις πόλεις. Όχι απομονωμένοι-γκετοποιημένοι σε καταυλισμούς με τους περιορισμούς που επιβάλλει η Ε.Ε..
·         Να λειτουργήσουν προγράμματα στέγασης σε σπίτια για όλους τους πρόσφυγες από το δημόσιο και όχι από τις ΜΚΟ. Τα χρήματα που καρπώνονται οι ΜΚΟ, να δοθούν ώστε να ενοικιαστούν τα χιλιάδες κλειστά σπίτια και να στεγαστούν σε αυτά  οι οικογένειες των προσφύγων, των άστεγων και των ανέργων!
·         Σίτιση, θέρμανση, περίθαλψη, παιδεία, πρόνοια  για τους πρόσφυγες με τα ίδια δικαιώματα σε δουλειά, μόρφωση, ασφάλιση. Μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες και τα ασυνόδευτα παιδιά.
·         Άσυλο και προστασία των προσφύγων.
·         Ανοικτά σύνορα για την προσφυγιά.
·         Κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας
·         Καμιά συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ε.Ε.

18/5/2017