Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

15/7/20

Συνεργασία κυβέρνησης-κράτους-παρακράτους στη βία κατά προσφύγων και ντόπιων στην πλ. Βικτωρίας

η αντιφασιστική συγκέντρωση
Την Τετάρτη 15/7 στην πλατεία Βικτωρίας ζήσαμε συμπυκνωμένα όλα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα. Συνεργασία κυβέρνησης, αστυνομίας, φασιστών, νεοναζί με στόχο πρόσφυγες και ντόπιους αντιφασίστες.
Οι πρόσφυγες που φτάνουν από τα νησιά παραμένουν άστεγοι, η κυβέρνηση από τη μια συνεχίζει την πολιτική της στοχευμένης εξώθησης των αναγνωρισμένων προσφύγων στην αστεγία  και από την άλλη από κοινού με δήμο Αθήνας, ΜΜΕ, ακροδεξιούς και φασίστες παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως πρόβλημα για την εικόνα της πλατείας.
Μέσα από το διαδίκτυο φασίστες σηκώνουν κουρνιαχτό με κάλεσμα συγκέντρωσης για εκδίωξη των προσφύγων το απόγευμα της Τετάρτης. Διαδίδουν ότι έχουν κάλυψη από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη, την αστυνομία και την κυβέρνηση.
Η αστυνομία εκκενώνει την πλατεία από τους πρόσφυγες, βρίσκοντας ξαφνικά χώρο για αυτούς στο Σκαραμαγκά ενώ τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρχε για αυτούς λύση στέγασης. Το στρατόπεδο στο Σκαραμαγκά είναι κλειστό και κανένας ντόπιος ή αλληλέγγυος δεν μπορεί να το επισκεφτεί και οι συνθήκες εκεί μπορεί να μην είναι της Αμυγδαλέζας, της Μαλακάσας, του Κλειδιού ή της Μόριας, αλλά είναι επίσης άθλιες και γκετοποιημένες.
Αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και προσφυγικές συλλογικότητες, ανάμεσά τους και ο ΣΥΠΡΟΜΕ, και πολιτικές οργανώσεις καλούν από την προηγούμενη μέρα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και αποτροπής της φασιστικής σύναξης. Πράγματι την επόμενη μέρα από νωρίς το απόγευμα ήταν μαζική η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία.
σύλληψη αντιφασίστα
Η αστυνομία γεμίζει την περιοχή κλούβες και καλύπτει τους λιγότερους από 30 συγκεντρωμένους της χουντοσυμμορίας, ανάμεσά τους τον Κασιδιάρη και τον βουλευτή της Ν.Δ. Μπογδάνο.
Στη συνέχεια οι δυνάμεις καταστολής κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων αντιφασιστών επιτίθενται με κρότου-λάμψης και άγριο ξύλο στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, ενώ κάνουν πλήθος προσαγωγών και 3 συλλήψεις που όπως φαίνεται καθαρά από τα βίντεο που υπάρχουν ήταν λόγω της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση και μόνο.
Ο κοινός αγώνας ντόπιων και προσφύγων, οι αντιστάσεις μας και η αλληλεγγύη τρομάζουν κυβέρνηση, φασίστες και όσους είναι ποτισμένοι με το ρατσιστικό μίσος.
Θα συνεχίσουμε την υπεράσπιση του δίκιου.








σύλληψη αντιφασίστα

αντιφασιστική συγκέντρωση