Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

24/2/16

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Aλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στο Nέο Μοναστήρι

Συγκέντρωση πραγμάτων  9-2 μμ  στο εργατικό κέντρο ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ .Συγκεντρώνουμε άμεσα, κουβέρτες, μπουφάν, κασκόλ, παπούτσια. Από τρόφιμα: ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κονσέρβες ( όχι χοιρινό) γενικά ξηρά τροφή ( όχι γάλα εβαπορέ) παιδικές τροφές ετοιμες. Απο φάρμακα : παυσίπονα ,αντιπυρετικά ,αλμορα, συροπακια
Εκατοντάδες πρόσφυγες αφημένοι στο έλεός τους βρίσκονται  έξω στο Nέο Μοναστήρι (όπως και σε όλο το οδικό δίκτυο).Πρόκειται για 400 άτομα περίπου, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά , αναμένονται και  άλλοι ,μερικοί από αυτούς μεταφέρονται  στο Μουργκάνι κάτω από τις ίδιες συνθήκες  προκλητικής ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ του κρατικού μηχανισμού.
Αλληλέγγυοι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ βρέθηκαν στο χώρο στις 24/2 και μοίρασαν πράγματα και τροφές που μαζεύτηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από Καρδιτσιώτες  πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας. Επίσης προσφέρθηκε και ιατρική βοήθεια από αλληλέγγυο γιατρό της πρωτοβουλίας.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ,η αδιαφορία του κράτους και των δομών του  είναι προκλητική και απάνθρωπη .Απαιτούμε –διεκδικούμε άμεσα ιατρική βοήθεια ,στέγη και τροφή για τους εγκλωβισμένους. Καλούμε τους πολίτες της Καρδίτσας  και τους φορείς να σταθούν διπλά στους πρόσφυγες  να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και κύρια να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, ανοιχτά σύνορα για όλες και όλους! Ελεύθερη κι απρόσκοπτη διέλευση από τις συνοριακές διόδους! Ελεύθερη διαμονή και μετακίνηση για τους πρόσφυγες! Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Η αντιμεταναστευτική πολιτική Ε.Ε. και κυβέρνησης, δημιουργεί απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σημεία διαλογής και ελέγχου, κέντρα απελάσεων, ταυτοποιήσεων και διώξεων. Μοιάζει σα να μεταφέρεται διαρκώς πιο κοντά μας ο πόλεμος, τείνοντας να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας .
Ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και κυβέρνησης, καλούμε σε μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης, αγώνα  και ανθρωπιάς.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ