Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

2/2/16

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΕΣΣΑΝΗΣ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΣΣΑΝΗΣ
1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Προς
-σωματεία,
-φοιτητικούς συλλόγους
-συλλογικότητες, συλλόγους και
-μαζικές οργανώσεις

Σας καλούμε να υιοθετήσετε τη διακήρυξη της Κεσσάνης για τη φιλία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και τη Τουρκίας και τους πρόσφυγες που ζουν στις δυο χώρες μας.
Η διακήρυξη είναι αποτέλεσμα των συνομιλιών ανάμεσα στους αντιπροσώπους του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων και τους εκπροσώπους των τουρκικών εργατικών σωματείων (SES), της ομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας (KESK) και του Μπλοκ Ειρήνης της Τουρκίας, που συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη, συμμετείχαν στην κοινή συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη και προετοίμασαν την κοινή συνάντηση-εκδήλωση στην Κεσσάνη της Τουρκίας.
    Η διακήρυξη απευθύνεται σε κάθε σωματείο, σύλλογο, ομοσπονδία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε κάθε συλλογικότητα και οργάνωση. Η καμπάνια για την υιοθέτηση της γίνεται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία και θα διαρκέσει από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου.

     Αποτελεί ένα μήνυμα από το εργατικό-νεολαϊστικο-λαϊκό κίνημα της χώρας μας για τη φιλία των δύο λαών και την ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Για να διατρανωθεί και από τις δύο πλευρές των συνόρων η θέληση να μπει τέρμα στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στην περιοχή που ευθύνονται για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να σταματήσει η συμμετοχή των χωρών μας σε αυτές. Για σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, για την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των συνόρων, την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Ενάντια στις επιχειρήσεις του Τουρκικού Κράτους στο  Κουρδιστάν. Ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας που ευθύνονται για την απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων.
Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό καλεί να υπάρξει μια πλατιά μαζική κινητοποίηση για την υιοθέτηση της διακήρυξης, να υποστηριχθεί σε κάθε σωματείο, σύλλογο, χώρο.
Σε Ελλάδα, Τουρκία και σε όλο το τόξο από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν και πρέπει μαζικά να αντιτάξουν, απέναντι στους πολέμους, την καλλιέργεια διχασμού των λαών, την εξάπλωση ρατσιστικών, ξενοφοβικών και φασιστικών ιδεών, την εχθρότητα και διάσπαση της εργατικής τάξης, το όπλο της κοινής πάλης, της φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς και τους πρόσφυγες των χωρών μας.
31/1/2016
συν/να: Η διακήρυξη
Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων