Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

2/12/16

Οι πρόσφυγες της Μαλακάσας κινητοποιούνται για τις συνθήκες στον καταυλισμόΗ αντοχή των ανθρώπων στον καταυλισμό της Μαλακάσας έχει εξαντληθεί. Από το μεσημέρι της Τετάρτης ρίχνει χιονόνερο, φυσάει και το κρύο είναι ανυπόφορο μέσα στις σκηνές.. Σημειωτέον ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗ λόγω βραχυκυκλωμάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης!!!
Την Πέμπτη οι άνθρωποι βγήκαν από τον καταυλισμό, έχουν στήσει σκηνές στον δρόμο και διαμαρτύρονται ειρηνικά για την κατάσταση.
Οι ξεχασμένοι της Μαλακάσας. Οπως λένε οι ίδιοι, το μόνο που τους μένει είναι αυτή η διαμαρτυρία. Τους ζητείται να κάνουν άλλη μια εβδομάδα υπομονή... Οι υπεύθυνοι υπόσχονται ότι σε μία εβδομάδα θα δοθούν τα πρώτα κοντέινερς. Οι πρόσφυγες είπαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο το βραδινό κρύο. Ότι υπάρχουν δεκάδες μικρά παιδιά που υποφέρουν. Δεν διευκρινίστηκε πότε ακριβώς, πόσα και σε ποιους θα δωθούν.