Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

31/12/16

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης με τους πρόσφυγες του ΕλαιώναΗ Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θα επισκεφτεί τους πρόσφυγες στον Ελαιώνα το Σάββατο 31/12/2016 στις 12.00 το μεσημέρι.
Στόχος μας είναι να σπάσουμε τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στους ανθρώπους που, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου και της φτώχειας, έφτασαν με κίνδυνο της ζωής τους στη χώρα μας.
Να τους δείξουμε ότι, εκτός από την απάνθρωπη Ευρώπη-φρούριο που χτίζει η ΕΕ και το κεφάλαιο, εκτός από τους φασίστες και ρατσιστές που έχουν επιστρατευτεί να προστατεύσουν τα καθεστώτα της εκμετάλλευσης, υπάρχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, όλοι εμείς που τους θεωρούμε φυσικούς μας συμμάχους, δικούς μας ανθρώπους στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Η αλληλεγγύη μας δεν είναι όψιμη φιλανθρωπία που δικαιολογεί τις αιτίες των προβλημάτων όπως κάνουν οι "θεσμοί". Είναι βαθιά ταξική αλληλεγγύη στα θύματα του ίδιου εχθρού.
Μαζί θα ζήσουμε, μαζί θα παλέψουμε, μαζί θα νικήσουμε.
Στην επίσκεψή μας θα μιλήσουμε μαζί τους, θα τους δώσουμε γλυκά και δώρα για τα παιδιά.
Θέλουμε να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι έξω από την περίφραξη του στρατοπέδου υπάρχουμε όλοι εμείς για αυτούς.