Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

29/5/20

Φώτο και βίντεο από την κινητοποίηση προσφύγων στην Ύπατη Αρμοστεία για να μη γίνουν εξώσεις


Συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας στη Μιχαλακοπούλου είχαν σήμερα Παρασκευή 29/5 το μεσημέρι οικογένειες προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, το Κουρδιστάν, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν. Ζητούν να μην πεταχτούν στο δρόμο, όπως τους έχουν ειδοποιήσει ότι θα συμβεί μετά τις 31/5 με απόφαση της κυβέρνησης. Είναι πρόσφυγες που μένουν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και σε κοντέινερ σε καταυλισμούς.
Ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, έγκυες, ανάπηροι σε καροτσάκια, πολυτραυματίες από τους πολέμους. Όλοι έχουν να διηγηθούν μια τραγική ιστορία. Αλλά πιο πολύ θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους για το που θα μείνουν αύριο, ζητούν στέγη και απέναντι τους μόνη προοπτική που τους δίνει το κράτος είναι η αστεγία.
Η αγωνία και η απόγνωση τους έχουν κυριεύσει. Δεν βρίσκουν σπίτια, ούτε χώρο στα στρατόπεδα. Όλες οι πόρτες κλειστές και η πολιτεία δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το βάρβαρο έργο των εξώσεων.
Τη Δευτέρα 1/6 έχουν ξανά κάλεσμα για νέα κινητοποίηση.  
Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. θα είναι στο πλευρό τους. 
Δείτε βίντεο και άλλες φωτογραφίες παρακάτω