Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

17/6/20

Βίαιη νυκτερινή μεταφορά προσφύγων από την πλ. Βικτωρίας στον Ελαιώνα και προσαγωγές αλληλέγγυων

Τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη, γύρω στις 4.30 πμ με αστυνομική καταδρομή οι οικογένειες προσφύγων που είχαν καταλύσει στην πλ. Βικτωρίας οδηγήθηκαν με κλούβες στον καταυλισμό του Ελαιώνα. Τι και αν ανάμεσα στους 80 πρόσφυγες υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά και μωρά με ότι σημαίνει αυτό για την επιβάρυνση της ψυχολογία τους με όσα έχουν ήδη βιώσει.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες, 12 αλληλέγγυοι που ήταν παρόντες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με ρατσισμό και βία. Άφησε χωρίς μέριμνα για στέγαση τους πρόσφυγες που έφτασαν από τη Μόρια και προχωρά σε εξώσεις προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο από τους χώρους διαμονής. Δεν εξασφαλίζει αξιοπρεπή στέγη εξωθώντας τους πρόσφυγες στην αστεγία την πλ. Βικτωρίας και μετά όταν αντιμετωπίζει την κατακραυγή, χρησιμοποιεί καταστολή για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Στοιβάζει τους πρόσφυγες στον υπερπλήρη Ελαιώνα. Ένα χώρο με κοντέινερ που ήδη διαμένουν  ακόμα και 10 άτομα μαζί στο ίδιο κοντέινερ. Μάλιστα σε κάποιους πρόσφυγες που οδήγησε πριν λίγες μέρες εκεί τους έδωσαν σκηνές για να μείνουν. Το σχέδιο της δείχνει ότι θα μετατρέψει τον Ελαιώνα σε νέα Μόρια.
Επιτακτικό να δυναμώσει ο αγώνας για  :
 - Να υψώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης για να μην περάσουν τα σχέδια των εξώσεων.
- Διαμονή των προσφύγων σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Όχι στη γκετοποίηση.
-  Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης για όλους τους αιτούντες άσυλο και τους αναγνωρισμένες/ους πρόσφυγες, όπως και για κάθε άστεγο.  Διαμονή σε κατάλληλα καταλύματα πάντα μέσα σε κατοικημένες περιοχές για μεταβατικό περιορισμένο χρόνο μέχρι την εγκατάσταση όλων σε διαμερίσματα και κατοικίες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.
ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6, 2 μμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ