Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/8/20

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών συμπαραστέκεται στο λαό του Λιβάνου


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στον λαό της Βηρυτού και του Λιβάνου που ζει μία ακόμα τραγωδία μετά την έκρηξη στο λιμάνι της που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σε πάνω από 130 άτομα  και τον τραυματισμό χιλιάδων. Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, η Βηρυτός μετρά ακόμα τα θύματα της που ολοένα αυξάνονται, οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.
Αποτελεί επιτακτική η ανάγκη να διεξαχθεί έρευνα, να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά ιστάμενοι και αν είναι, σε όποιο πόστο και αν βρίσκονται στο διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας, που οδήγησε τον λιβανέζικο λαό σε νέα χρεοκοπία και σε νέα δεινά. Αντιθέτως, η εμφάνιση του ΔΝΤ και των «αγαθοεργών» τύπου Μακρόν μόνο μεγαλύτερη καταστροφή μπορεί να φέρει.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον λαό του Λιβάνου που με σκούπες και φτυάρια προσπαθεί να ξαναχτίσει την Βηρυτό, που ανοίγει τα σπίτια του να φιλοξενήσει τους πληγέντες, που βγαίνει στον δρόμο να διεκδικήσει δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δικαιώματα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στις αγωνιζόμενες δυνάμεις του Λιβάνου που μάχονται ενάντια στους αποικιοκράτες του Μακρόν και του Ισραήλ και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που με αφορμή το ατύχημα ή την ενδεχόμενη δολιοφθορά επιχειρούν να επέμβουν στη χώρα.

Αλληλεγγύη στον λαό του Λιβάνου - Ειρήνη στους λαούς της περιοχής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Σέρρες, 11-8-2020