Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/9/16

Ενημέρωση από τη γραμματεία του Συντονισμού για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/9/2016, συνάντηση της Γραμματείας του Συντονισμού. Αφού έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό προτάθηκαν τα εξής: 

1. Να μεταφραστεί στα αραβικά, φαρσί και κουρδικά το κείμενο που απευθύνεται στους πρόσφυγες γονείς σχετικά με τη σημασία της εγγραφής και φοίτησης των παιδιών τους στο δημόσιο σχολείο (το κείμενο υπάρχει ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συντονισμού στα ελληνικά και στα αγγλικά http://syprome.blogspot.gr/2016/09/blog-post_8.html).

2.   Να οργανωθούν απογευματινές και βραδινές επισκέψεις εκπαιδευτικών από την ερχόμενη εβδομάδα στον Σκαραμαγκά και στον Ελαιώνα και να διακινηθεί το κείμενο. 

3.  Να οργανώσουμε την εγγραφή των προσφυγόπουλων στην Γ’ Αθήνας. 

4. Να δημοσιευθεί επιστολή προς την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με σημασία της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα και όχι μέσα στα στρατόπεδα. 

5. Να προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου για τις 5/10/2016, Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού όπου:
 α) θα δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος με τις εκατοντάδες  υπογραφές γονέων προσφύγων που έχουμε ήδη συγκεντρώσει, όπου δηλώνουν την βούλησή τους να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο
  β) θα αποκαλυφθεί και θα καταγγελθεί η ρατσιστική πολιτική των διακρίσεων του ΥΠΠΕΘ σε βάρος των αλλοδαπών παιδιών.

6. Να συγκληθεί σύσκεψη των σωματείων και συλλογικοτήτων στις 26/9/2016 με θέμα τη διοργάνωση αντιπολεμικής, αντιρατσιστικής, αντιφασιστικής  διαδήλωσης – με τη συμμετοχή και προσφύγων από στρατόπεδα και καταλήψεις. 

7.  Τέλος, υπάρχει η σκέψη να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Πρόσφυγες και εκπαίδευση», με τη συμμετοχή του νεολαιίστικου και του εργατικού κινήματος.