Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

27/9/16

Ανακοίνωση γονέων-Ευπρόσδεκτα τα προσφυγόπουλα σε σχολείο του ΡεθύμνουΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και του 2ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου-«Τούρκικο» απευθυνόμενος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφή την θέση μας αναφορικά με το προσφυγικό και τις επικείμενες εξελίξεις στον τόπο μας.

Στο σχολείο μας εδώ και χρόνια συνυπάρχουμε αρμονικά ημεδαποί και αλλοδαποί με το πάντρεμα της διαφορετικότητας και των πολιτισμών να αναδεικνύει την εκπαίδευση των παιδιών μας και όχι να την υποβαθμίζει.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ξενοφοβική και ανιστόρητη κίνηση εναντίων των προσφύγων, των μεταναστών και όποιων αλλοδαπών στον τόπο μας. Το σχολείο μας βρίσκεται στην Πλατεία Μικρασιατών και τα παιδιά μας μεγαλώνουν με τη συνείδηση των προγόνων μας και τη ιστορία του τόπου μας που έχει αγκαλιάσει τους κατατρεγμένους.

 Όπως ενσωματώσαμε ήδη παιδιά από την Συρία που ζήσανε τον πόλεμο, έτσι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε προσφυγόπουλα  και να τα βοηθήσουμε να ζήσουν όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά την παιδική τους ηλικία.  

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας
Νίκος Βαράκης                     Σταμάτης Βεδουράς