Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

13/10/16

Ανακοίνωση ΠΕΝΕΝ για φασιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες στην περιοχή του Μενιδίου



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Δελτίο Τύπου


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει την κλιμάκωση της φασιστικής βίας με οργανωμένες επιθέσεις φασιστοειδών ενάντια σε πρόσφυγες – μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου. Οι επιθέσεις αυτές έχουν πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο σε διάφορες περιοχές της χώρας οργανώνονται διάφορες παρασυναγωγές από αντιδραστικά και νεοναζιστικά στοιχεία που στο στόχαστρό τους έχουν τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από το σύστημα δημόσιας πρωτοβάθμιας παιδείας.
Τις κινήσεις αυτές που παίρνουν πλέον οργανωμένο χαρακτήρα, τις στηρίζουν τοπικά στελέχη της Ν.Δ και άλλων συστημικών κομμάτων, στοχοποιώντας τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους ως υπαίτιους για την δήθεν υποβάθμιση της εκπαίδευσης και άλλα φαιδρά…..
Όμως οι δυνάμεις αυτές έχουν ως κοινό στοιχείο την αποσιώπηση και την συγκάλυψη της κυβερνητικής αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, σιωπούν για τις τραγικές ελλείψεις στο προσωπικό των σχολείων, για τις ανεπάρκειες στην υλικοτεχνική υποδομή, για την δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης για την παιδεία, την υγεία κ.λπ.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι πολιτικές δυνάμεις που ερωτοτροπούν με την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και συμπορεύονται με οποιοδήποτε τρόπο με τον ναζισμό, ρίχνουν νερό στον μύλο των φασιστοειδών, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια τα οποία ενθαρρύνουν και ενισχύουν την φασιστική απειλή.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φασιστικές επιθέσεις, καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να σηκώσουν τείχος προστασίας για τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους, απαιτούμε την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στις δομές και στο σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης, υγείας κ.λπ.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις μαζί με τα εργατικά συνδικάτα να παλέψουν και να απομονώσουν τους κήρυκες της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του νεοναζισμού  και της ξενοφοβίας.
Εχθροί και αντίπαλοί μας δεν είναι οι πρόσφυγες, είναι το μεγάλο κεφάλαιο, η ασύδοτη δράση του, είναι η επεκτατική πολιτική του ιμπεριαλισμού και της κυβέρνησης που στηρίζει τα τυχοδιωκτικά πολεμοχαρή σχέδιά τους.
  13/10/2016
Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                   Κροκίδης Νικόλαος