Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

11/11/16

Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της πορείας ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα



Σε σύσκεψη καλεί ο
Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων την Κυριακή 13/11 /2016 ώρα 6 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α, Σύνταγμα) για να συζητήσουμε την καλύτερη διοργάνωση και στήριξη της μαζικής συμμετοχής  στην διαδήλωση την Τρίτη 15/11 ώρα 5 μμ και την πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

 Παρακάτω το κείμενο της πρόσκλησης
  
Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ  13/10 ώρα 6.00 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ 


Προς
Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινηματικές συλλογικότητες, φορείς, κινήσεις



Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, χρειάζεται να απαντηθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις διαδηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος. Ο Ομπάμα έρχεται απαιτώντας τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς, τους πολέμους και την εξυπηρέτηση των οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων των ΗΠΑ.  Πολιτική που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ευρωατλαντική συμμαχία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο εξυπηρετεί με βάσεις, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και δυνάμεις αυτή την πολιτική, αλλά πρόθυμα θα συζητήσει όλες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, απαιτήσεις που φέρνουν το λαό μας αντιμέτωπο με εμπλοκή με νέους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή.

Πιάνουμε το νήμα από την κοινή διοργάνωση της αντιπολεμικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντικυβερνητικής διαδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στις 20/9, που εκτιμούμε θετικά, καλούμε για αντίστοιχη κοινή προετοιμασία διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Αξιοποιούμε το πρώτο κάλεσμα που υπάρχει από τη Συνέλευση Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό για διαδήλωση την Κυριακή 5 μμ από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και ...
Σας καλούμε την Κυριακή 13/11 /2016 ώρα 6 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α, Σύνταγμα) για να συζητήσουμε την καλύτερη διοργάνωση και στήριξη της μαζικής συμμετοχής  στην διαδήλωση την Τρίτη 15/11 ώρα 5 μμ και την πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.
Καλούμε : 
·       όλους τους μαζικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες του κινήματος, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.
·       Τους αντίστοιχους φορείς στην περιφέρεια να οργανώσουν δράσεις σε όλες τις πόλεις, ώστε η κινητοποίηση να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Να διαδηλώσουμε :
·       Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. 
·       Αντίσταση - ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
·       Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.