Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

3/11/16

Καταλήψεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σε σχολεία στα Χανιά


Σε κατάληψη των σχολείων τους, με στόχο να περάσουν μήνυμα αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα, προχώρησαν σήμερα μαθητές δύο γενικών λυκείων στα Χανιά.
Με σύνθημα «λουκέτο στα λουκέτα τους», οι μαθητές απάντησαν με αυτό τον συμβολικό τρόπο σε όσους δεν θέλουν και αντιδρούν στην παρουσία παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία.
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, θα συνεχιστούν αύριο, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς της πόλης.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το συντονιστικό όργανο των μαθητών, που σε ανακοίνωσή τους καλούν εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και πολίτες να δώσουν το παρόν, «για να απαντήσουν με την παρουσία τους στα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και σε κάποιες αντιδράσεις που ήδη έχουν υπάρξει και στα Χανιά για την φιλοξενία προσφύγων».
Με αφορμή την κινητοποίηση γίνεται προσπάθεια συλλογής σχολικών ειδών, ρούχων και τροφίμων για τις οικογένειες προσφύγων που πρόκειται να έρθουν στα Χανιά.
3/11/2016