Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

26/11/16

Μόρια: Είναι έγκλημα με δολοφόνο την κυβέρνηση! Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Ίσα δικαιώματα στους διωκόμενους του πολέμου και της φτώχειας

Οι δυο πρόσφυγες που κάηκαν και οι δεκάδες τραυματίες, στο στρατόπεδο της Μόριας, αποτελούν τα θύματα ενός πολέμου που δε λέει να κοπάσει! Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που κρατούν τους πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα σε στρατόπεδα χωρίς τα στοιχειώδη, είναι ο ηθικός αυτουργός των χτεσινών δολοφονιών


Η κατάσταση στα στρατόπεδα γίνεται συνεχώς και χειρότερη. Μακριά από τον οικιστικό ιστό, άνθρωποι στοιβαγμένοι κατά χιλιάδες, για μήνες εγκλωβισμένοι. Το φαγητό λιγοστό και ακατάλληλο, όπως έχουν καταγγείλει οι πρόσφυγες και οι μεταναστευτικοί και προσφυγικοί συντονισμοί και πρωτοβουλίες, χωρίς ρούχα για το χειμώνα, χωρίς θέρμανση, χωρίς καμία προστασία από τις καιρικές συνθήκες (ζέστη, βροχές, παγωνιά), το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται. Οι άνθρωποι αυτοί που δραπέτευσαν από τις βόμβες και το θάνατο, που σώθηκαν από τα κύματα, δε λευτερώθηκαν! Η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες κυβερνήσεις τους αρνούνται το αυτονόητο με αποτέλεσμα να τους οδηγούν σε ένα νέο Γολγοθά. 



Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ, αντιμετωπίζουν χιλιάδες ανθρώπους ως τα σκουπίδια της Ευρώπης, ως παράπλευρη απώλεια στους γεωπολιτικούς και οικονομικούς τους σχεδιασμούς, στους πολέμους και τις οικονομικές λεηλασίες που έχουν πραγματοποιήσει!


Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα, ξεπερνά κάθε όριο! Αδιανόητη κι εγκληματική αναλγησία, πραγματική απόφαση εκτέλεσης αποτελεί η συνεχιζόμενη παραμονή των χιλιάδων προσφύγων στα στρατόπεδα! Είναι η πιο σαφής εκδήλωση της πολιτικής θανάτου που έχουν επιλέξει για όσους και όσες έχουν κρίνει ότι περισσεύουν από την ανάπτυξή τους, τις κοινές πολιτικές τους, την ομαλότητά τους. Οι φασιστικές και ρατσιστικές φωνές και η οργανωμένη παρέμβαση της ΧΑ στα νησιά αποτελεί μια ακόμα οργανωμένη προσπάθεια φυσικής εξόντωσης των προσφύγων!

Καλούμε την κυβέρνηση να κλείσει τώρα όλα τα στρατόπεδα! Να ανοίξουν τα σύνορα ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν εκεί όπου επιθυμούν και να τους δοθούν ίσα δικαιώματα στη στέγη, την εκπαίδευση, την περίθαλψη και την εργασία! Τα χρήματα που καρπώνονται οι ΜΚΟ να δοθούν τώρα ώστε να ενοικιαστούν τα χιλιάδες κλειστά σπίτια ώστε να στεγαστούν σε αυτά οι οι οικογένειες των προσφύγων και των ανέργων!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ανοίξουν αγκαλιές αλληλεγγύης και προστασίας! Να προστατεύσουν τους φτωχούς του κόσμου, τους δικούς μας φτωχούς! Για την ΕΕ και την ολιγαρχία είμαστε όλοι αναλώσιμοι, και Έλληνες και Πρόσφυγες και Μετανάστες οποιασδήποτε εθνικότητας, φυλής και θρησκείας! 

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων καλεί όλες τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιϊστικες συλλογικότητες στα νησιά και σε όσες άλλες περιοχές χρειάζεται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις και να κάνουν παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν το αυτονόητο! Να μην πεθαίνει κανείς άνθρωπος από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τον 21ο αιώνα!

Είναι σαφές ότι το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τις δράσεις μας ώστε το κίνημα να εμποδίσει τις δολοφονίες και τα εγλήματα!