Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

10/11/16

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό για την επίσκεψη Ομπάμα
Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ :
- ΣΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
-  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
- ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ – ΔΝΤ – ΕΕ - ΝΑΤΟ

Ανακοινώθηκε ότι ο Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι και το Γενάρη του 2017, έρχεται στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Η επίσκεψη του είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία  μας και την ιστορία του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγραψε το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» στις πύλες του που βάφτηκαν με το αίμα  των εξεγερμένων.
Ο πλανητάρχης έρχεται ως «σύγχρονος ντίλερ» των συμφερόντων του αμερικάνικου οικονομικού κατεστημένου, που παρά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο, είναι αυτά που υπηρετούν οι πρώην και μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά απαιτώντας  μεγαλύτερη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, στο πλευρό των ΗΠΑ. Μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το ΔΝΤ. Εξασφάλιση της συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή, προώθηση των δικών τους απαιτήσεων στο Κυπριακό. Είναι ο πρόεδρος που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. με τα πλοία του ΝΑΤΟ από τους πρόσφυγες των πολέμων τους.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει να γράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής. Να ξεχάσουμε το “φονιάδες των λαών” και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη. Να κλείσουμε τα μάτια στην ευθύνη τους για  πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιμοσταγών δικτατοριών, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Η κυβέρνηση ακολουθεί την  πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό και εναρμονίζεται όλο και περισσότερο  με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές που φέρνουν πιο κοντά στο λαό μας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους. Εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας δυνάμεις, βάσεις, νέο έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους, στηρίζοντας τη συμμαχία με Ισραήλ – Αίγυπτο. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Δεν αρθρώνει λέξη για το μαζικό πογκρόμ με την κάλυψη των ΗΠΑ ενάντια στους Κούρδους από το τουρκικό κράτος.
Εμείς επιμένουμε στο «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό για τη φιλία των λαών, ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία. Για την υπεράσπιση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και την κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας κόντρα στις επιτροπείες και  τις επεμβάσεις.  Για τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες ανάγκες κόντρα στα  συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.
·       Καμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. 
·       Αντίσταση - ανατροπή της κυβερνητικής σύμπλευσης με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
·       Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Δικαιώματα, ελευθερίες, προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.