Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

7/2/17

Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη με πρόσφυγες για τον αγώνα στο Ελληνικό


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
ΠΕΜΠΤΗ 13.00 στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


 Είναι γνωστό ότι οι πρόσφυγες στο Ελληνικό ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 4/2 αποχή από το συσσίτιο στο χώρο των αφίξεων και τη Δευτέρα έγινε επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης, Μουζάλα, με συνοδεία ΜΑΤ, υπήρξε βία απέναντι σε πρόσφυγες και παιδιά, ενώ έγινε συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία των προσφύγων.
Όμως, η παρουσίαση των γεγονότων, η μορφή του αγώνα τους, η απήχηση, τα αιτήματα, η κατάσταση στο Ελληνικό παραποιήθηκαν από τις δηλώσεις του Υπουργού και διαστρεβλώθηκαν από αρκετές παρουσιάσεις σε ΜΜΕ.
Καλούμε, λοιπόν, σε συνέντευξη τύπου προσφύγων από το Ελληνικό και του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, που βρέθηκε μαζί τους από την Κυριακή το πρωί.
Οι πρόσφυγες θέλουν να ενημερώσουν τα ΜΜΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ποιά είναι η κατάσταση στο Ελληνικό, τι συνέβη πραγματικά την ώρα που έφτασε ο Μουζάλας, τι τους είπε στη συνάντηση που είχαν, για την κινητοποίησή τους, τις μορφές, την έκταση και τη συνέχεια του αγώνα τους.
Η συνέντευξη τύπου θα γίνει την Πέμπτη 9/2/2017 στις 13.00 στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλα 2, κοντά στην πλ. Συντάγματος.
Σας περιμένουμε ! γιατί οι δημοσιογράφοι είναι ανάγκη να ψάχνουν την αλήθεια και από αυτούς που δεν έχουν φωνή.