Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/2/17

Βίντεο από την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Σήμερα νίκησε για άλλη μια φορά η ταξική αλληλεγγύη απέναντι στο μίσος, το ρατσισμό, το φασισμό. Έξω από το πρώτο δημοτικό σχολείο Ωραιόκαστρου έγινε μεγάλη συγκέντρωση για την υποδοχή των προσφύγων στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Εκπαιδευτικοί από σωματεία, συλλόγους, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και γονείς βρέθηκαν μπροστά από το σχολείο. Από την απέναντι μεριά ομάδα 10 φασιστών φώναζαν συνθήματα για να διώξουν τα παιδιά από το σχολείο. Η αστυνομία η οποία βρισκόταν στο σημείο, για άλλη μια φορά απέδειξε τη στενή της σχέση με τους φασιστές, καθώς δεν προσπάθησε καν να τους απομακρύνει και μόνο μετά από ώρα τους παρότρυνε να φύγουν από την είσοδο του σχολείου και να πάνε πιο πέρα. Όμως οι φωνές τους πνίγηκαν από τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα αλληλεγγύης όλου του υπόλοιπου κόσμου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή πορεία μέσα στο Ωραιόκαστρο.


Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες, που στέκονται απέναντι στους μετανάστες και σκύβουν το κεφάλι στα κάθε είδους αφεντικά που μας κλέβουν τη ζωή. Θα είμαστε σε κάθε σχολείο και σε κάθε γειτονιά μαζί με τους μετανάστες και θα πολεμάμε τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ένταξη των προσφύγων στα πρωινά ωράρια των σχολείων, μαζί με όλα τα άλλα παιδιά και όχι διαχωρισμένα, στα απογευματινά ωράρια. Θα παλεύουμε ενάντια στη ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που φυλακίζει τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα, που κλείνει τα σύνορα, την ίδια στιγμή που παίζουν κεντρικό ρόλο στους ιμπεριαλιστούς πολέμους που οδηγούν στην προσφυγιά.