Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

3/9/17

Κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στο χώρο διαμονής προσφύγων στις Θερμοπύλες το Σάββατο 9/9

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την φιέστα μίσους που διοργανώνουν τα υπόδικα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις Θερμοπύλες.


Εβδομήντα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής ακροδεξιάς. Όμως οι ρατσιστές και οι νεοναζί έχουν αντίπαλο: το μαζικό και πολύμορφο κίνημα, το οποίο στους δρόμους όλης της Ευρώπης αγωνίζεται.



Οι Χρυσαυγίτες δεν είναι παρά τα υποχείρια των αφεντικών, που από τη δεκαετία του '80 επιχειρούν αποτυχημένα να χτυπήσουν τους εργάτες και όλους τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Όταν οι Χρυσαυγίτες λένε πως είναι «αντισυστημικοί», λένε ψέματα. Από τη μέρα που οι χιτλερικοί της Χρυσής Αυγής μπήκαν στη βουλή, υποστήριξαν όλη τη σημερινή οικονομική βαρβαρότητα με κάθε τρόπο. Εναντιώθηκαν στο δίκαιο αγώνα των, για 6 μήνες, απλήρωτων λιμενεργατών και παράλληλα υποστήριξαν πως οι εφοπλιστές δεν πρέπει να φορολογούνται (!), υποστήριξαν το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε (Αγροτικής), υποστήριξαν να χαριστούν τα χρέη στα αφεντικά - μαφιόζους των ΠΑΕ, και τέλος το ίδιο το καταστατικό τους υποστηρίζει την υποδούλωση των εργαζόμενων στις εργοδοτικές ενώσεις. Σε όλους τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών, οι φασίστες δεν κάνουν κάτι άλλο από το να συνεργάζονται με τους χαφιέδες και τους τραμπούκους των ΜΑΤ υψώνοντας ναζιστικά το χέρι.

Τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, που έχουν κάνει εκατοντάδες επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών, πάντα η αστική δικαιοσύνη τους ρίχνει στα «μαλακά». Με τον Ρουπακιά να είναι ήδη έξω από την φυλακή και να απολαμβάνει τα μπάνια του και δεκάδες άλλους, που είχαν δικαστήρια για επιθέσεις, να «καταδικάζονται» με κάτι χρόνια αναστολή και να μην βλέπουν καν την είσοδο της φυλακής, αποδεικνύοντας πόσο τους χρειάζεται το σύστημα για να επιβιώσει.



Μόνο οι μαζικοί συλλογικοί αγώνες στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές  μπορούν να αντιπαλέψουν πραγματικά τη φασιστική απειλή. Με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε δημόσια εμφάνιση των φασιστών. Με αντιφασιστική δράση και ενημέρωση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών. Να τσακίσουμε το φασισμό να ανατρέψουμε το σύστημά τους.



Καλούμε την κοινωνία της Φθιώτιδας, σωματεία, οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις, να καταδικάσουν την συγκέντρωση αυτή και να αντιδράσουν απέναντι στους νεοναζί. Καλούμε σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, το Σάββατο 9 Σεπτέμβριου 17:00 στο Χώρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών.




Δημοσιεύουμε το βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Μάγδα Φύσσα, τον Μάρτιο του 2016, ως απάντηση τότε για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά.