Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

24/9/17

Νέα τραγωδία με πνιγμένους πρόσφυγες στο Μαρμαρά

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 7 οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε 70 πρόσφυγες στη θάλασσα του Μαρμαρά, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε το τουρκικό λιμενικό.
Το ναυάγιο σημειώθηκε 64 μίλια ανοιχτά της πόλης Κεφκέν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Το πλοιάριο είχε αναχωρήσει από τα δυτικά της πόλης Ζονγκουλντάκ (ανατολικά της Κεφκέν) και είχε προορισμό την Ρουμανία.
Οι περισσότεροι από τους 70 επιβαίνοντες του πλοιαρίου ήταν ιρακινής υπηκοότητας.
Μια έγκυος γυναίκα, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, έχασε το αγέννητο παιδί της παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Την περασμένη εβδομάδα 150 μετανάστες διασώθηκαν από τις ρουμανικές αρχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια αύξηση στις μεταναστευτικές ροές μέσω αυτού του θαλάσσιου περάσματος με αφετηρία την Τουρκία. Τον περασμένο μήνα, πλοιάρια με 570 μετανάστες "αναχαιτίστηκαν" σε αυτό το θαλάσσιο πέρασμα από τις ρουμανικές αρχές. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Anadolu, 834 πρόσφυγες και 10 διακινητές συνελήφθηκαν στην Μαύρη Θάλασσα σε 7 περιστατικά που σημειώθηκαν στο διάστημα 13 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου.
in.gr, ΑΠΕ/Γαλλικό